Kauden avauspeli sunnuntaina – Kansallisen Liigan Kunniakerhoon uusia nimiä

Sunnuntaina Bolt Arenalla pelataan HJK:n kauden ensimmäinen Kansallisen Liigan ottelu, kun Klubin vieraaksi saapuu FC Honka.

HJK Naiset 1986
HJK Naiset juhli mestaruutta Olympiastadionilla 21.09.1986. Timo Lounio kuvassa vasemmalta toisena.

Ottelun yhteydessä palkitaan myös Kansallisen Liigan Kunniakerhoon nimetyt HJK-taustaiset pelaajat ja toimijat.

Kansallisen Liigan Legendoiksi voidaan nimetä naisten pääsarjan entisiä pelaajia ja muita toimijoita, jotka ovat olleet erityisen tärkeitä kannattajilleen, seuroilleen, paikkakunnilleen, naisten pääsarjalle ja suomalaiselle jalkapalloilulle.

Tervetuloa kauden avauspeliin sekä juhlistamaan Legendoja!

Sunnuntaina palkittavat

Anne Averio
Hyökkääjänä tunnettu Anne Averio edusti urallaan Helsingin Jalkapalloklubia. Hän saavutti seurassa kuusi Suomen mestaruutta ja neljä Suomen cupin voittoa. Averio voitti useammalla kaudella naisten pääsarjan parhaan maalintekijän tittelin. Averio oli 1990-luvulla tuttu näky myös salibandykentällä pelaten sekä naisten A-maajoukkueessa että salibandyn naisten pääsarjassa.

Timo Lounio
Useita naisten pääsarjajoukkueita menestyksekkään uransa aikana valmentanut Lounio on saavuttanut 20. pääsarjakautensa aikana 19 eri mitalia. Hän on päävalmentajana valmentanut Helsingin Jalkapalloklubin seitsemään liigamestaruuteen, seitsemään Suomen Cupin voittoon ja naisten UEFA-cupin välieriin. Lounio valmensi myös nousijajoukkue PK-35 Vantaan mestaruuteen kaudella 2010. HJK:n ja PK-35:n lisäksi Lounio on valmentanut FC Espoota ja toimi FC Hongan naisten päävalmentajana 2011–2014. Omalla työllään Lounio oli erityisesti 1990-luvulla nostamassa naisten jalkapallon harjoitus- ja toimintakulttuuria tasolle, joka vei Suomen 2000-luvulla naisten jalkapallossa Euroopan kartalle.

Jutta Rautiainen
Kahdeksan Suomen mestaruutta ja viisi Suomen Cupin mestaruutta voittanut Jutta Rautiainen on kaikille tuttu värikäs jalkapallopersoona, joka aloitti jalkapalloharrastuksensa helsinkiläisessä City-Pallossa. Pelaajauransa jälkeen Rautiainen siirtyi valmentajan uralle ollen ensimmäinen JVK-valmentajatutkinnon käynyt suomalainen nainen. Rautiainen on valmentanut naisten pääsarjassa Malmin Palloseuran naisten joukkuetta ja vuosina 2010–2012 HJK:n naisten joukkuetta. Hän on toiminut yhden kauden ajan myös Veikkausliigassa pelanneen Jokerien miesten joukkueen valmentajana 2000-luvun alussa.

Marianne Sulén
Neljä Suomen mestaruutta voittanut Marianne Sulén valittiin vuonna 1985 vuoden naisjalkapalloilijaksi. Hämeenkylän Palloseurassa jalkapallouransa aloittanut Sulén on edustanut urallaan myös Grankulla IFK:ta ja Helsingin Jalkapalloklubia. Maalivahtina pelannut Sulén on voittanut Suomen mestaruuden myös jääkiekossa ja edustanut Suomea sekä jääkiekon että jalkapallon A-maajoukkueissa.

Terhi Uusi-Luomalahti
Seitsemän Suomen mestaruutta voittanut Terhi Uusi-Luomalahti aloitti jalkapalloilun Järvenpään Palloseurassa. Kasvattajaseurastaan hän siirtyi Puistolan Urheilijoihin ja oli mukana nostamassa Puistolan SM-sarjaan vuonna 1991. Sen jälkeen matka jatkui HJK:iin, jossa hän voitti 7 Suomen mestaruutta, 4 Suomen Cupia ja pääsarjan maalikuningattaruuden vuonna 1995. Viimeisen kautensa SM-sarjassa Uusi-Luomalahti pelasi FC Espoossa voittaen hopeaa sekä pääsarjassa että Suomen Cupissa. Uusi-Luomalahti päätti uransa kauteen 2006 nostamalla Puistolan Urheilijat takaisin naisten pääsarjaan ja on sen jälkeen toiminut valmentajana muun muassa kasvattajaseurassaan Järvenpään Palloseurassa.

Maria Virolainen
Lahdesta kotoisin oleva Virolainen on voittanut useita Suomen mestaruuksia sekä pelaajana että valmentajana. Sekä 1980- että 1990 useampia tuplamestaruuksia pelaajana voittanut Virolainen juhli tuplamestaruutta myös valmentajana vuonna 2003, kun hän luotsasi Malmin Palloseuran tuplamestaruuteen. Pelaaja- ja valmentajauran jälkeen Virolainen on tehnyt merkittävää uraa seuratyöntekijänä toimien tällä hetkellä helsinkiläisen FC Konnun toiminnanjohtajana.