Kauden avaustappio sunnuntaina

HJK kärsi sunnuntaina kauden ensimmäisen tappionsa, kun PK-35 Vantaa haki pisteet Bolt Arenalta maalein 1-0.

Klubi aloitti pelin hyvin ja jo toisella peliminuutilla se sai hyvän maalipaikan, kun Essi Sainio kaadettiin murtautumisvaiheessa. Oona Seveniuksen vapaapotku 17 metristä painui kuitenkin päin muuria. Ensimmäisen vartin aikana HJK loi muutaman muunkin hyvän maalipaikan, mutta tulosta ei syntynyt.

Pikkuhiljaa vierasjoukkue PK-35 Vantaa pääsi peliin paremmin mukaan ja otti hallintaa itselleen. Parhaan maalipaikan vantaalaisjoukkueesta sai ensimmäisellä jaksolla Ella Koivu, jonka pusku kolahti tolppaan. Myös Sanna Saarinen pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta yrityksen torjui hyvin HJK-vahti Annika Laihanen.

Ensimmäisellä jaksolla ei siis maaleja nähty ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

HJK aloitti toisen jakson hyvin ja loi muutaman erinomaisen hyökkäyksen. PK-35 Vantaa iski kuitenkin pelin avausmaalin, ja ainoaksi jääneen, 52. minuutin kohdalla. Asialla oli Koivu, joka sijoitti pallon varmasti alakulmaan hyvän vastahyökkäyksen jälkeen.

0-1-tilanteessa HJK kyllä hallitsi peliä ja palloa, mutta maalipaikkojen luominen oli haastavaa. Parhaan tilanteen Klubista sai Jenna Topra, jonka laukaus hyvästä paikasta painui hieman yli.

Hyvin puolustanut PK-35 Vantaa piti lopulta HJK:n nollilla ja nappasi itselleen näin 1-0-voiton.

PK-35 Vantaa jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä kuuden pelin jälkeen. Klubin saldo on neljä voittoa, tasapeli ja tappio

– Tulos oli surkea ja pelaamiseen jäi paljon parannettavaa. Ensimmäinen jakso ja varsinkin sen alku oli suhteellisen vahva molempiin suuntiin. Toisella jaksolla liian aikaisin valittiin suoraviivainen eteneminen, kun pelin virtaus tuotti kuitenkin hyviä etenemisiä, jotka liian usein hukattiin linjan edessä liian usein huonoilla ratkaisuilla. Pallon kanssa pitää olla parempi yksilö- ja joukkuetasolla. PK käytti tehokkaasti tilanteensa, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Toki myös yläkerran pelaajien osalta pelaajatilanne oli edelleen tällä viikolla hankala ja tästä johtuneet pakotetut vaihdot jonkin verran aina hankaloittavat pelin rytmin ylläpitämistä. Tämä onneksi nyt on parantumassa seuraaville viikoille.

Klubin pelit jatkuvat ensi lauantaina sarjanousija NJS:n vieraana Klaukkalassa.

HJK – PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)
52. 0-1 Ella Koivu

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Jasmin Mansaray
Laura Hillberg
Joanna Tynnilä
Essi Sainio
Silja Jaatinen
Annika Haanpää
Nea Lehtola
Jenna Topra
Oona Sevenius
Leonie Pankratz (30. Annika Huhta) (61.Sonja Hillberg)