Kauden päätös Kuopiossa lauantaina

HJK pelaa lauantaina kauden viimeisen pelinsä Kansallisessa Liigassa. Vastaan asettuu vieraskentällä Kuopion Palloseura.

Essi Sainio  - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK varmisti itselleen hopeiset mitalit jo muutama viikko sitten. Samalla KuPS varmisti itselleen Suomen mestaruuden toista vuotta putkeen.

HJK on 22 pelistään saanut kasaan 52 pistettä. Näin ollen pistekeskiarvo per peli on 2,36. KuPS on Klubia viisi pistettä edellä. Klubin maaliero on 58–14. HJK:n paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Oona Sevenius, joka on tehnyt 15 maalia ja on maalipörssissä kolmantena. Ria Karjalainen on tehnyt tällä kaudella 10, Leonie Pankratz kuusi, Essi Sainio ja Jenna Topra viisi ja Veera Hellman neljä maalia.

HJK:sta Essi Sainio ja Leonie Pankratz pelaavat lauantaina uransa viimeisen pelinsä. Sainio hyvästeli kotiyleisön jo maanantaina, kun HJK voitti PK-35:n maalein 4–1.

Jonne Kunnas toimii toistaiseksi viimeistä kertaa HJK:n päävalmentajana, sillä hän ei jatka tehtävässä enää ensi kaudella.

HJK on pelannut hienon kauden Kansallisessa Liigassa. Liigapelin Klubi on hävinnyt viimeksi toukokuun lopussa, jolloin KuPS haki pisteet Helsingissä. Tämän jälkeen HJK on pelannut nyt 13 liigapeliä ilman tappiota.

KUOPION PALLOSEURA

KuPS on pelannut vakuuttavan kauden Kansallisessa Liigassa ja mestaruus varmistui jo hyvissä ajoin. Tällä hetkellä ero HJK:hon on viisi pistettä, joten voitolla Klubi päätyy kahden pisteen päähän mestarijoukkueesta.

KuPS on tällä kaudella päästänyt 14 maalia, kuten myös HJK. Se on selvästi vähemmän kuin millään muulla liigajoukkueella. Hyökkäyspäässä KuPS on ollut myös tehokas, sillä se on tehnyt peräti 91 maalia.

Kuopiolaisten paras maalintekijä on ollut Lavdije Begolli, jolla on 25 tehtyä maalia. Hyökkääjäpari Gentjana Rochi on tehnyt 22 maalia. Aino Krögerillä on tilillään 10 ja Emmi Sirenillä yhdeksän maalia.

Ollipekka Ojalan luotsaama kuopiolaisjoukkue pelasi syksyllä myös Mestarien Liigaa ja oli lähellä selvitä kilpailun lohkovaiheeseen. Itävaltalainen St.Pölten oli kuitenkin niukasti parempi.

KuPS:n mestaruus on joukkueelle nyt toinen peräkkäinen, sillä kuopiolaiset juhlivat mestaruutta myös kauden 2021 päätteeksi.

EDELLISET KOHTAAMISET

Tällä kaudella HJK ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti. Toukokuussa KuPS voitti Helsingissä maalein 2–1. HJK:n maalin teki Annika Huhta ja KuPS:sta osuivat Aino Kröger ja Gentjana Rochi. Syksyllä HJK puolestaan haki hienon voiton Kuopiosta maalein 1–0 Jenna Topran osumalla.

KuPS on varsin tuore joukkue naisten pääsarjassa, sillä se sai itselleen Pallokissojen paikan kaudeksi 2019. Tämän jälkeen HJK ja KuPS ovat kohdanneet 11 kertaa, joista KuPS on voittanut kuusi ja HJK viisi peliä. Maaliero peleistä on HJK:n hyväksi 19–17.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Pelasimme maanantaina tosi hyvän pelin PK-35:sta vastaan. Nyt lähdemme hakemaan lauantaina hyvää päätöstä tälle kaudella ja totta kai mestarijoukkueen voittaminen motivoi meitä. Meillä on ollut hyvä kausi, mutta mestaruustaistelusta putosimme syksyn parin tasapelin takia. Olen varma, että pelaajamme syttyvät tähän peliin ja saamme hienon ottelun aikaiseksi. Hieno päättää kausi tähän otteluun, jossa kohtaavat liigan kaksi parasta joukkuetta ja kentällä nähdään useita huippupelaajia.

– Itselleni tämä on nyt viimeinen peli päävalmentajana HJK:ssa. Totta kai olo on haikea ja tämä korostuu varmasti vielä pelin jälkeen. On ollut kunnia saada toimia näiden pelaajien valmentajana, ja nyt lähdemme yhdessä hakemaan vielä hyvää tulosta Kuopiosta, Jonne Kunnas päättää.

KuPS – HJK
Lauantaina 22.10.2022 klo 18.15
Väre Areena
Kansallinen Liiga

Ottelun näyttää suorana Ruudun lisäksi Yle TV2