Kauden tavoitteet asetettu

Kansallisen Liigan kausi käynnistyy reilun viikon kuluttua. Joukkueen päävalmentaja Jonne Kunnas avaa joukkueen tavoitteita tulevalle kaudelle.

Jonne Kunnas - HJK Helsinki. Photo: © Kalevi Hamalainen

HJK Naiset on esiintynyt preseasonin aikana vakuuttavasti ja nälkä tulevaan kauteen lähdettäessä on kova.

– HJK:ssa on itsestään selvää, että pitää menestyä ja voittaa. Se on läsnä kaikissa prosesseissamme. Voittamaan opettelu ja oppiminen on osa harjoitusarkeammekin, Jonne Kunnas kiteyttää heti alkuun.

Vaikka menestymisen halu on kova, lähestyy päävalmentaja myös tavoitteiden asettelua ruohonjuuritason kautta.

– Tärkeintä on ympäristö, jota rakennamme. Ensisijainen tavoitteemme on, että arkitoimintamme on Suomen laadukkainta ja kestää myös kansainvälisessä kilpailussa. Se luo pohjan monen muun asian saavuttamiselle, Kunnas toteaa ja jatkaa:

– Arkitoimintamme tulee viedä jokaista pelaajaa eteenpäin riippumatta pelaajan taustasta. Onnistumistamme mittaa joka päivä se, olemmeko tarjonneet jokaiselle mahdollisuuden päästä eteenpäin. Jos jokaisella pelaajalla on hyvä olla ja he saavat tarvitsevansa tuen, he voivat myös ottaa seuraavia steppejä urallaan. Esimerkiksi nousta A-maajoukkueeseen tai siirtyä tulevaisuudessa kovempaan sarjaan. Tämä pätee niin nuoriin nouseviin pelaajiimme kuin konkareihinkin. Joukkueen ja yksilön kehitys ja menestyminen kulkevat käsikädessä, Kunnas painottaa.

Odotuksia kohdistuu oman joukkueen lisäksi 50-vuotisjuhlavuotta viettävään sarjaan.

– Viime vuoden brändiuudistus nosti sarjan uudelle tasolle. Sitä pitää pystyä jatkamaan ja kehittämään. Toivottavasti sarjan huomioarvon nousu onnistutaan kääntämään myös resurssien kasvuksi ja tätä kautta pelin tason nousuksi, Kunnas pohtii.

Sarjan kehityksellä on ollut jo selviä vaikutuksia joukkueiden rakentamisvaiheeseen. Kunnas ennakoikin tällä kaudella nähtävän voimasuhteiden muutosta.

– Liigassa nyt useampia joukkueita, jotka ovat panostaneet aiempaa enemmän, joten sarjan yläpää voi olla entistä tasaisempi. Talven perusteella voi olla kuitenkin riski siihen, että ero kärjen kuusikon ja häntäpään välillä on suuri. Toivottavasti tasoero ei venähtäisi liian suureksi, Kunnas päättää.

Kauden avausottelu HJK-JyPK pelataan Bolt Arenalla 17.4. klo 14.00 alkaen. Ottelua voi seurata Ruutu+ välityksellä. Mikäli et ole vielä ostanut omaa kausikorttiasti, tee se tästä.