Kauden toinen Stadin derby edessä – ”HPS pyrkii toteuttamaan kentällä samanlaista visiota kuin me”

HPS saapuu Klubin vieraaksi perjantaina pelattavaan otteluun Bolt Arenalle. Preseasonilla joukkueet kohtasivat jo kahdesti, mutta nyt pelataan pisteistä.

Helmi Raijas pallon kanssa viimeisimmässä HJK:n ja HPS:n kohtaamisessa.

HJK on viettänyt vapaata viikonloppua ja ladannut akkuja HJK-KuPS -ottelun siirryttyä viime viikonlopulta helatorstaille. Edellisestä ottelusta on siis kulunut jo lähes kaksi viikkoa.

– Osa meidän pelaajista tuli suoraan maajoukkuetehtävistä sarjakauden avaukseen huhtikuussa, joten lepo tuli kyllä tarpeeseen, joukkueen päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Joukkuetta on kuitenkin varjostanut flunssakierre, mikä vaikuttaa hieman joukkueen kokoonpanoon seuraavassa ottelussa, mutta pidempiä poissaoloja ei tule olemaan.

HPS on myös aloittanut kautensa voittamalla ensin JyPKin vieraissa ja pelaamalla tasan hallitsevaa mestaria KuPSia vastaan. Viimeisin kohtaaminen päättyi kuitenkin hieman yllättäen HPS:n tappioon Åland Unitedia vastaan.

Edessä on nyt vuoden kolmas kohtaaminen Vihreitä Jääkäreitä vastaan.

HJK:n Lilli Halttunen taistelee pallosta maaliskuun ottelussa.

– Maaliskuun harjoitusottelussa voitimme HPS:n 6-0, mutta nyt kun kausi on alkanut ja pisteet ovat jaossa. Kyseessä on ihan eri pelit, Heinonen toteaa.

Heinosen mukaan HPS:llä on samankaltainen pelifilosofia kuin Klubilla.

– HPS pyrkii toteuttamaan kentällä samanlaista visiota kuin me; avaamaan peliä prässin alla ja paineistamaan vastustajaa. Me sekä HPS olemme molemmat myös hyviä erikoistilanteissa, joten niissä pitäisi olla hyvä maaliodottama. Katsotaan, kuka onnistuu näissä paremmin perjantaina, Heinonen analysoi.

– Olen luottavainen, että meidän pallollinen pelaaminen on monipuolisempaa. HPS:lla tulee pitkä ottelu, jos he pyrkivät prässäämään meitä koko ottelun. Me tulemme pakottamaan heidät syvälle ja vyöryttämään omalta osaltamme hyökkäyksiä, Heinonen jatkaa.

Heinonen uskoo, että Klubin hyvä vire jatkuu perjantainakin.

– Meillä on ollut hyvä kauden aloitus, ja olemme saaneet nyt kaksi voittoa pohjalle. Olemme onnistuneet pelaamaan hyvää jalkapalloa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, Heinonen sanoo.

– Meidän oma korkea prässi on toiminut hienosti talven sekä kauden ensimmäisten ottelujen ajan. Pyrimme hakemaan joukkueena täsmäriistoja, joiden kautta luomme maalintekopaikkoja, Heinonen summaa.

Jututimme HJK-hyökkääjiä Veera Hellmania ja Lilli Halttusta tulevan ottelun alla. Maalinteossa Halttunen on onnistunut hienosti ja ollut alkuvuoden harjoitusottelujen paras maalintekijä. Hän osui myös edellisessä ottelussa Honkaa vastaan. Katso video alta:

Veera Hellman ja Lilli Halttunen toivottavat katsojat tervetulleeksi tulevaan Derbyyn.

Ottelu pelataan Bolt Arenalla perjantaina 3.5. klo 18:30 alkaen. Liput voi ostaa osoitteesta hjk.lippu.fi.

Lisäksi hyvin kautensa aloittaneen HJK Akatemian pelit naisten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi FC Lahti. Ottelu alkaa kello 18.00. Yleisölle on auki pääkatsomo, ja ravintola palvelee ottelun ajan. Liput ennakkoon täältä.

Tervetuloa Töölöön!