Kauden viimeisenä otteluna vieraspeli Maarianhaminassa 

HJK matkustaa tämän kauden viimeisessä ottelussaan Maarianhaminaan Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina kello 16.30 alkaen.   

HJK on sarjataulukossa neljännellä sijalla, mutta mitalisijat ovat karanneet ulottumattomiin ennen kauden viimeistä matsia. Taistelussa neljännestä sijasta Klubin niskaan hengittää PK-35 Vantaa, joka on kaksi pistettä HJK:n perässä.  

Åland United on varmistanut itselleen Kansallisen Liigan kolmannen sijan. Toisena oleva Tikkurilan Palloseura on karannut kuuden pisteen päähän. Neljäntenä majaileva HJK on puolestaan yhdeksän pisteen päässä saarelaisista.  

– Åland United on joukkueena äärimmäisen tasainen, mutta suhteellisen kapea ryhmä. Joukkue on parantanut viime kausista pallollista pelaamistaan ja he pyrkivät välillä etenemään myös kontrollin kautta. Joukkue on aiheuttanut isointa uhkaa sarjassa vahvalla tilanteenvaihtopelaamisellaan. Åland United on vahva myös erikoistilannepelaamisessa ja niihin olemmekin panostaneet treeniviikolla, päävalmentaja Arttu Heinonen analysoi vastustajaa.  

Runkosarjassa HJK ei Åland Unitedia onnistunut voittamaan. Ensimmäisestä kohtaamisesta Helsingistä Åland United haki täyden pistepotin 0–2-vierasvoitolla. Toinen kohtaaminen Maarianhaminassa päättyi 1–1-tasatulokseen. 

– Pelit saarella ovat olleet aina melko tasaisia. Lähtökohtana on, että Klubi aikoo sieltä kaivaa kauden parhaimman pelinsä päättäen kauden kolmeen pisteeseen ja voittoon. Runkosarjassa pelasimme hyvän vierasottelun eikä ryöstöretken onnistuminen ollut kaukana, Heinonen toteaa.  

Edellisessä ottelussaan HJK hävisi hyvän esityksen jälkeen niukasti mestaruuden varmistaneelle Kuopion Palloseuralle.  

– Olemme rakentaneet syksyn aikana peliämme oman pelaamisen kautta ja uskon tämän kantavan pitkälle. KuPS-peli on analysoitu ja otimme sieltä onnistuneet asiat mukaan. Peli itsessään antoi erittäin hyvän itseluottamusbuustin pelaajille, sillä pelasimme laadukkaasti ja olimme pelissä vastustajaa parempia, Heinonen päättää.  

Kaikki Kansallisen Liigan viimeisen kierroksen ottelut potkaistaan käyntiin lauantaina klo 16.30 alkaen. Åland United ja HJK kohtaava kauden viimeisessä taistossa Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Ottelun näyttää suorana Ruutu Urheilu.