Kiihkeä kamppailu Talissa päättyi HJK-juhliin

HJK:n saavutti viidennen peräkkäisen voittonsa putkeen tämän kauden naisten liigassa. Ottelu oli 6-2 lukemista huolimatta todellinen jännitysnäytelmä aivan viimeistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta. Kotivoitto tänään tarkoittaa Klubille toistaiseksi täydellistä sarjaa.

Ensimmäinen puoliaika lähtee käyntiin tasaisissa merkeissä. HJK hallitsi palloa selvästi, mutta joutui pelaamaan paljon toppariensa kautta. Ilves puolusti kurinalaisesti eikä puoliajan alkuvaiheessa nähty vielä vaarallisia maalitilanteita.

Avauspuoliskon ensimmäinen todellinen maalitilanne syntyi HJK:lle. Raitapaidat pääsivät sivurajaheitosta keskittämään oikealta laidalta Heidi Lindströmille. Lindström laukoi suoraan volleysta, mutta pallo ohjautui maalin yli.

Ilves oli pysyi tiukasti vetäytyneenä omalla kenttäpuoliskollaan ja HJK joutui pelaamaan jatkuvasti leveyssuunnassa topparien kautta. HJK kykeni kuitenkin pikkuhiljaa luomaan enemmän laadukkaampia maalitilanteita.

Puolen tunnin kohdalla Ilveksen taktiikka toimi täydellisesti, sen päästessä ylivoimalla vastahyökkäykseen. Keltapaidat tulivat kolmella kahta vastaan Klubin maalia kohti vauhdikkaasti. Pallo löysi Joana Saarisen, joka nosti pallon taitavasti yli HJK-maalivahti Ina Suutarin. Ilves sai maalista selvästi virtaa ja alkoi prässäämään aktiivisemmin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin HJK oli pahanteossa oikealla laidalla. HJK-puolustaja Nea-Stina Liljedahl laittoi pallon vauhtiin oikealla laidalla viilettäneelle Sini Vehviläiselle. Vehviläinen pinkoi pallon perään ja pääsi keskittämään noin kymmenen metriä ennen maalia vasemmalle laidalla. Marianna Tolvanen tavoitti pallon ja tasoitti ottelun Ilveksen harmiksi.

HJK:lle siunaantui lisää maalitilanteita nopeasti ja Ilveksen maalilla nähtiin muutama hässäkkä, josta pallo olisi paremmalla onnella voinut löytää maalin. Kauaa ei kuitenkaan Klubin johtomaalia tarvinnut odottaa, sillä muutama minuutti ennen puoliaikavihellystä ensimmäisen maalin tehtailleet Vehviläinen ja Tolvanen olivat jälleen pahanteossa.
Vehviläinen sai pallon keskustassa ja jakoi sen nopeasti pystyyn vasemmalla laidalla liikkuneelle Tolvaselle. Tolvanen otti pallon ja painoi sen kylmän viileästi tolppien väliin. HJK meni tauolla 2-1 johdossa.

Toinen puoliaika – tunteet kuumenevat

Peli jatkui toisella puoliskolla siihen mihin se ensimmäisen erän lopussa jäi. Ilves pyrki aktiivisemmin rikkomaan HJK:n pallonhallintaa, muttei kuitenkaan saanut käynnistettyä omaa peliään. HJK piti palloa ja pyrki luomaan tilanteita, mutta kova prässi vaikeutti maalipaikoille pääsyä.

Tunnin kohdalla Ilves sai vapaapotkun. Vasemmalta annettu vapaapotku lensi reilusti oikealta ohi, mutta pilli oli soinut ja kesken pallon ilmalennon. Erittäin epäselvä tilanne johti Ilveksen rangaistuspotkuun ja HJK-pelaaja Minna Tuomisen varoitukseen. Ilveksen numero 5 Heidi Kivelä heittää pallon reppuun ja tasoittaa pelin 2-2:een.

Ottelussa oli toisella puoliskolla kiihkeä ja hermostunut tunnelma. Peli oli ajoittain kovaa ja rikkonaista. Parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä HJK:n intohimoinen päävalmentaja Jutta Rautiainen hermostui tuomarille ja sai katsomokomennuksen.

Vajaa vartti ennen loppua nähtiin ottelun ratkaisumaali. Pallo pomppii Ilveksen rangaistusalueella puolustajan käteen, jonka johdosta HJK:lle vihelletään pilkku. Heidi Lindström asettuu pallon taakse ja lataa pallon varmasti maalin oikeaan reunaan.

Lopullinen niitti ottelulle tulee hetkeä myöhemmin. Erinomaisesti pelannut Marianna Tolvanen pääsee keskittämään oikealta laidalta. Pallo liitelee keskellä odottavalle Sanna Malaskalle, joka puskee lukemiksi 4-2.

HJK jatkaa hyökkäävällä pelillään ja vaihdosta tullut Sini Ihamäki pääsi maalaamaan Marianna Tolvasen keskityksestä Klubin viidennen maalin.

HJK:n viimeisen maalin viimeistelee Sini Vehviläinen maalin edestä ottelun lisäajalla.
Ottelun parhaana palkittu Marianna Tolvanen oli iloinen voitosta, mutta kertoo joukkueen esityksen jättäneen tilaa parantamiselle.

– Pelillisesti tämä oli luultavasti meidän huonoin ottelu tällä kaudella. Kovaa taistelua ja lopputulos oli aika yllättävä pelin kulkuun nähden. Parannettiin lopussa aika paljon, Tolvanen kertoo.

HJK pyöritti peliä ja oli selvästi aktiivisempi osapuoli ottelussa. Ilves pyrki vastahyökkäyksiin, mutta tilaisuuksia ei pystytty luomaan riittävästi. Tolvanen itse oli osallisena suurimmassa osassa maaleja, syöttäen Sanna Malaskan ja Sini Ihamäen maalit ja tehden itse kaksi. Tolvasen maalit tulivat hyvällä yhteispelillä hyökkääjä Sini Vehviläisen kanssa.

– Täytyy olla iloinen, että alkukaudesta on tullut tehoja hyvin. Pelasimme ”Simpan” kanssa Hongassa samaan aikaan, joten tiedämme hieman miten molemmat pelaavat. Ei ollut suunniteltuja kuvioita, mutta yhteispeli toimi hienosti.