Klubi etenee Suomen Cupin välieriin 5–0 voitolla

HJK etenee Suomen Cupin välieriin voitettuaan lauantaina Ilveksen maalein 5–0.

HJK Naiset. Photo: © Mira Lönnqvist

Ottelun ensimmäisellä jaksolla peli eteni HJK:n selvässä hallinnassa. Avausmaali syntyi pelin 13. minuutilla, kun Nea Lehtolan syöttö tavoitti maalin edestä Veera Hellmanin, joka sijoitti pallon Ilves-maaliin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä 45-minuuttisella syntynyt, joten tauolle mentiin Klubin maalin johdossa.

Toisella jaksolla HJK otti pelin hallinnan itselleen vielä selkeämmin. Klubi loi toisen jakson alussa useamman hyvän maalipaikan ja toinen osuma syntyi vihdoin tunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä oli Lehtola, jonka laukaus 20 metristä painui Ilves-vahdin käsien kautta maaliin.

70. minuutin kohdalla Klubi iski kolmannen kerran. Lehtolan keskitys tavoitti jälleen Hellmanin, joka puski pallon varmasti verkon perukoille.

HJK:n neljännen maalin viimeisteli Katariina Kosola, joka tykitti pallon 25 metristä maalin yläkulmaan.

Pelin yliajalla Klubi iski vielä kertaalleen, kun Kosola murtautui 16-alueen sisään ja lopulta Silja Jaatinen laukoi pallon maaliin.

Näin HJK voitti pelin 5–0 ja eteni Suomen Cupin välieriin. Vastaan välierässä tulee joko PK-35 Vantaa tai JyPK.

– Vakuuttava esitys meiltä tänään. Tärkeä, että pystyimme palaamaan omalle tasolle ja olen sen suhteen ylpeä koko joukkueestamme, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

– Hyökkäämisen rakenne otti tänään taas askeleita oikeaa suuntaan. Tunnistimme jälleen paremmin, että milloin etenemme nopeasti ja milloin pidemmän hyökkäyksen kautta. Myös omalla puolustamisellamme saimme pidettyä Ilveksen poissa maalipaikoista, Kunnas jatkoi.