Klubi hienoon kotivoittoon!

HJK kaatoi lauantaina Bolt Arenalla Ilveksen maalein 4–0.

Lotta Lindström - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi aloitti pelin erinomaisesti ja loi ensimmäisestä minuutista lähtien vahvaa painetta Ilveksen maalille. Ottelun avausmaali syntyi vartin pelin jälkeen, kun Lotta Lindström laukoi irtopallon boksin sisältä Ilves-maaliin. Hetkeä myöhemmin maalinteossa onnistiu Ria Karjalainen, joka tykitti pallon läheltä verkon perukoille. Hyvän syötön maaliin tarjoili Laura Hillberg.

Jakson lopussa HJK onnistui vielä kertaalleen, kun Ilona Walta tarjoili hyvän syötön ja Lindström puski pallon alakulmaan. Näin tauolle mentiin Klubin 3–0-johdossa.

Toisella jaksolla pelin henki jatkui samanlaisena. HJK hallitsi peliä täysin ja Ilves vieraili HJK:n kenttäpuoliskolla vain harvoin. HJK:n neljäs osuma syntyi 70. minuutilla, kun Joanna Tynnilä onnistui maalinteossa kulmapotkun jälkeen.

4–0-tilanteessa Klubi kontrolloi edelleen peliä. Ilves pääsi kerran hyvään maalipaikkaan, mutta Annika Laihanen venyi huipputorjuntaan Tuuli Viinikan läpiajossa.

Näin HJK nappasi hyvän esityksen jälkeen hienon kotivoiton maalein 4–0. Voitto oli Klubille kolmas peräkkäinen.

– Olen erittäin iloinen voitosta, peliesityksestä ja hienoista maaleistamme. Ensimmäisellä jaksolla peli oli hyvin kontrollissa ja monipuolinen hyökkääminen tuotti hyvän määrän paikkoja. Tästä palkinnoksi teimme kolme maalia.

– Toinen jakso oli myös hyvin kontrollissa ja onnistuimme hyvin estämään Ilveksen hyökkääminen. Tämä oli tyylikäs voitto ja olen tosi ylpeä pelaajien suorituksesta tänään, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi pelin jälkeen.

Klubin pelit jatkuvat tulevana perjantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi HPS.

– Nyt käännetään katseet HPS-peliin. Saimme tänään jälleen upeaa tukea kotiyleisöltä, iso kiitos siitä. Nähdään perjantaina taas Boltilla, Heinonen päätti.

HJK – Ilves 4-0 (3-0)
14. 1-0 Lotta Lindström
20. 2-0 Ria Karjalainen
33. 3-0 Lindström
69. 4-0 Joanna Tynnilä

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Tea Heininen
Laura Hillberg (65.Helmi Raijas)
Linda Nyman (65.Tuuli Enkkilä)
Milja Kiviranta (78.Daniela Tolonen)
Ilona Walta (65.Lotta Kalske)
Ria Karjalainen
Lotta Lindström (78.Emilia Kupsanen)
Peppi Kontturi