Klubi Kansallisen Cupin voittoon!

HJK kaatoi lauantaina vieraskentällä Kansallisen Cupin finaalissa KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Mimmi Nurmela - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Pelin ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue KuPS oli niskan päällä pelissä. Avausjaksolla nähtiin yksi maali, jonka viimeisteli sivurajaheiton jälkitilanteesta Maja Göthberg. KuPS:lla oli avausjaksolla myös muutama hyvä paikka, mutta maalivahti Annika Laihanen selvitti tilanteet hienoilla torjunnoilla.

– Ensimmäisen jakson alku oli hyvä pallollisen toimintojen sekä myös prässin osalta. KuPS sai sen jälkeen pelin kontrollin ja jouduimme puolustamaan, mutta teimme sen kurinlaisesti, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoi.

Toisella jaksolla HJK paransi pelaamistaan ja otti pallonhallinnan itselleen. Tämän myötä Klubi sai luotua myös hyviä maalipaikkoja. Ensimmäisen hyvän tilanteen sai Milja Kiviranta, jonka kova laukaus kolahti ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Lotta Kalske pääsi yrittämään läheltä, mutta laukaus painui ohi maalin. Myös Jenna Topra oli lähellä, mutta läpiajo ei tuottanut tulosta. Toisessa päässä KuPS sai luotua muutaman hyvän vastahyökkäyksen, mutta Laihanen selvitti Gentjana Rochin ja Lavdije Begollit maalipaikat.

Klubi nousi tasoihin pelin viimeisellä minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Ria Karjalainen tykitti irtopallon varmasti verkon perukoille. Näin 90-minuuttinen päättyi 1–1 ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu.

– Toinen jakso oli meidän hallinnassa ja kontrollissa kaikkien pelivaiheiden osalta ja KuPS sai ainoastaan luotua muutaman vastaiskun ja erikoistilanteen kautta pari laadukasta maalintekopaikkaa. Niissä meidän puolustuslinja ja Annika hoitivat kuitenkin esimerkillisesti oman maalin suojelun. Vaihdosta tulleet tuoreet jalat käänsivät vielä enemmän meidän pelaamistamme positiiviseen suuntaan ja lopulta Ria pääsi tuomaan meidän tasoihin ja rankkarikisaan, Heinonen kertoi.

HJK:n ensimmäinen laukoja Joanna Tynnilä ei yrityksessään onnistunut, mutta sen jälkeen Lotta Lindström, Kiviranta, Topra, maalivahti Laihanen ja Maaria Roth pistivät pallon varmasti sisään ja Klubi voitti pilkut maalein 5–4.

– Rankkarit on aina yhtä jännittäviä, mutta meidän kapteenisto Mimmi, Linda ja Annika loivat positiivisen energian ryhmään ja pilkut oli sen jälkeen timanttista! Olen todella ylpeä joukkueen yhteisestä tekemisestä ja se huokui läpi ottelun. Upeaa saada kauden ensimmäinen pysti Töölöön, pelaajat ovat sen ansainneet!

– Pre-season alkaa olemaan taputeltu ja nyt alamme valmistautumaan Kansallisen Liigan aloitukseen ja kotiavaukseen Honkaa vastaan. Pelaamme ensi viikolle vielä valmistavan pelin poikia vastaan ja otamme pienen pääsiäistauon ja lataamme akut sarjaa varten, päävalmentaja kertoi.

KuPS – HJK 1-1 (1-0)
30. 1-0 Maja Göthberg
90. 1-1 Ria Karjalainen

RP-Kisa laukojat
Joanna Tynnilä –
Lotta Lindström +
Milja Kiviranta +
Jenna Topra +
Annika Laihanen +
Maaria Roth +

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Tea Heininen (72.Maaria Roth)
Milja Kiviranta
Tuuli Enkkilä (55.Linda Nyman)
Ilona Walta (46.Helmi Raijas)
Lotta Kalske (77.Emilia Kupsanen)
Jenna Topra
Lotta Lindström
Peppi Kontturi (84.Ria Karjalainen)