Klubi kohtaa PK-35 Olympiastadionilla

Kansallisessa Liigassa on ohitettu puolimatkan krouvi.

Kansallisen Liigan toinen kierros käynnistyy hienolla ottelutapahtumalla: HJK ja PK-35 iskevät yhteen uudistetulla Olympiastadionilla. Kyseessä on 2000-luvun ensimmäinen stadionilla pelattu naisten pääsarjaottelu.

HJK on tasaisessa sarjassa tällä hetkellä neljännellä sijalla, kuusi pistettä piikkipaikasta. Nousijajoukkue PK-35 on pykälää ylempänä, kolmen pisteen päässä Klubista. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen päättyi Töölössä 1-1 lukemiin. HJK hallitsi ottelutapahtumia, mutta sinnikäs ja pitkään yhdessä pelannut pihlajanmäkiläisryhmä onnistui taistelemaan tasapelin.

Klubin alkukausi on herättänyt päävalmentaja Jonne Kunnaksessa ristiriitaisia ajatuksia.

– Koen, että pelaajamme sekä taustatiimi ovat tehneet harjoituskentällä erinomaisesti töitä läpi kauden. Tuloksiin ei voi kokonaisuudessaan olla tyytyväinen, mutta kun lähtee tarkastelemaan tarkemmin pelaamistamme ja pelin rakennetta, niin sieltä löytyy paljon hyviä elementtejä. Odotusarvo syyskierrokselle on korkealla ja uskonkin, että pystymme entisestään kehittämään pelaamistamme sekä samalla tekemään tulosta.

Poikkeuksellisen kevään jälkeen oli Kunnaksen mukaan odotettavissa yllätyksiä, mutta erityisesti sarjan tasaisuus on noussut esiin.

– Sarjan kannalta on tietysti hienoa asia, että olemme tilanteessa, jossa pelit tulevat varmuudella olemaan tasaisia ihan loppuun asti. Uskon, että joukkue joka pystyy kehittämään pelaamistaan tasaisesti läpi kauden, on myös lopussa vahvoilla. Alkukauden perusteella tarvitsemme tasaisuutta otteluiden välille. Olemme pystyneet hallitsemaan otteluita käytännössä jokaista vastustajaa vastaan. Tarvitsemme kuitenkin lisää tasaisuutta sekä pelin hallinnan muuttamista isommalla prosentilla maaleiksi ja voitoiksi. Pelin vaiheiden osalta on tärkeää, että hyökkäämisessämme tunnistamme suhteen nopeiden ja hitaiden hyökkäyksten välillä ja sen, että pystymme tuottamaan määräällisesti ja laadullisesti riittävästi maalipaikkoja, vastustajasta huolimatta.

Kunnas haluaa vielä lopuksi nostaa esille urheiluseurojen ison roolin vastuunkantajina sekä esimerkillisinä toimijoina kriisin aikana.

– On tärkeää, että seurat huolehtivat edelleen, että viranomaistahojen sekä Palloliiton ohjeistuksia noudatetaan. Meillä kaikilla on vastuu omalta osaltamme olla hillitsemässä koronaviruksen leviämistä. Kaikki varmasti myös haluavat, että pääsemme pelaaman sarjan loppuun.

Ke 19.8. PK-35 – HJK klo 18:30 Olympiastadion