Klubi kohtaa sarjajohtajan

Kun ylivoimainen sarjajohtaja Åland United tulee Helsinkiin, klubilaisten taidot joutuvat todelliseen puntariin. Kevään vastaava ottelu päättyi ahvenanmaalaisten 7-0-murskavoittoon, joten klubilaisilla on paljon parannettavaa. 

Stadi Cupin takia ottelu pelataan poikkeuksellisesti Talin urheilupuistossa klo 14.00. 

Klubilla on Suomen Cup mukaan laskettuna kahdeksan ottelun tappioton putki. Hyvien esitysten myötä joukkue on noussut sarjassa jo neljänneksi. Åland-peli on HJK:lle toiseksi viimeinen ennen naisten EM-kisoista johtuvaa pitkää taukoa.

Viime kaudella kaksi pistettä mestaruuden vieneestä PK-35 Vantaasta jääneet ahvenanmaalaiset eivät halua saman toistuvan tänä vuonna. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, sillä joukkue on pelannut ainoastaan yhden tasapelin, joka tuli kotitasapelistä FC Honkaa vastaan. Joukkueen maalierokin on musertava 42-3. Ålandin tehokkain ja samalla sarjan paras maalintekijä on ollut ex-klubilainen Tiina Saario 12 maalillaan. Cynthia Uwak ja Monica Dolinsky ovat molemmat viimeistelleet 8 osumaa.

Joukkueella on myös paljon yhteyksiä HJK:hon. Ålandin päävalmentajana toimii Gary Williams, joka valmensi HJK:n naisia vuosina 2008-09. Joukkueen pelaajista maajoukkuepelaajat Jaana Lyytikäinen ja Tiina Saario vaihtoivat raitapaidan Ålandin väreihin.

Nigerialainen hyökkääjä Cynthia Uwak siirtyi Ahvenanmaalle puolestaan viime vuoden mestarijoukkue PK-35:stä. Joukkueen nuori hyökkääjä Adelina Engman debytoi naisten maajoukkueessa viime vuonna ja teki ensimmäisen maajoukkuemaalinsa helmikuussa 2013 Venäjää vastaan.

HJK:n päävalmentaja Maria Virolainen tietää, että edessä on kova peli.

  • Liigan kovin joukkue on vastassa. Uskon kuitenkin, että pelaajamme ovat valmiita ja näkevät tilanteen hienona haasteena.

  • Meidän on myös ymmärrettävä, että pelkkä puolustaminen ei riitä. Meidän on saatava myös hyökkäyspelissämme omat vahvuutemme esiin.

  • Terveystilanteemme on aika hyvä. Pitkäaikaispotilaan Minna Huhtamon lisäksi ainoastaan Annikka Tossavainen on varmasti poissa.

 

Sunnuntai, 9. kesäkuuta, klo 14.00  HJK – Åland United, Talin Urheilupuiston nurmi1