Klubi kohtaa sunnuntaina PK-35:n Naisten Liigan huippuottelussa

HJK:n naisten joukkue jatkaa Naisten Liigaa jälleen tulevana sunnuntaina. Edellisen kotiottelunsa Sonera Stadiumilla pelannut HJK palaa sunnuntaina jälleen tutulle Bolliksen nurmelle. Tällä kertaa vastassa on toista vuotta putkeen Suomen mestaruutta hallitseva PK-35 Vantaa.

Punamustat ovat tälläkin kaudella osoittaneet olevansa vahva ehdokas mestaruusjoukkueeksi. Ryhmä keikkuu sarjan kärkipaikalla kymmenkunta kierrosta ennen liigan päätöstä. Heinäkuu on kuitenkin ollut joukkueelle haastava, sillä joukkue on jo kahdesti menettänyt pisteitä. Ensin Pallokissat veivät koko pistepotin vantaalaisten kotistadionilla kuun alussa ja toissakierroksella vaikeaksi vieraspaikkakunnaksi osoittanut Kokkola jätti PK-35:n toivomaan parempaa. PK-35 on kuitenkin edennyt jälleen Suomen Cupin finaaliin, sekä onnistunut kaatamaan mm. FC Hongan muutaman viikon takaisessa kohtaamisessa.

HJK kärsi viime kierroksella kirvelen 1-0 – tappion FC Honkaa vastaan. Joukkue on kolmantena sarjassa kahdeksan pisteen päässä Åland Unitedista ja PK-35 Vantaasta, jotka pitävät kärkisijoja. HJK on löytänyt ajoittain kadoksissa ollutta maalijyvää ja ainakin ONS ja Nice Futis ovat saaneet kokea sen, että Klubi pystyy tekemään myös paljon maaleja.

– En tiedä, miten se maalinteko on ollut meille niin vaikeaa. Sarja on ollut tasaisempi kuin aiemmin, mutta hyvä, että ollaan saatu sitä ketsuppipulloa hieman auki, HJK-hyökkääjä Marianna Tolvanen kertoo.

– Meillä on nuori joukkue ja ehkä suoritukset ovat olleet vähän epätasaisia.

HJK voitti PK-35:n Liigacupissa kauden alussa, mutta sen jälkeen joukkuuet ovat kohdanneet vain kerran Suomen Cupissa. Suomen Cupissa PK-35 eteni juuri finaaliin asti voittamalla FC Hongan. Marianna kokee, että joukkue sai itseluottamusta alkukauden voitosta, mutta muistuttaa, että PK-35 on muuttunut alkukaudesta ratkaisevasti. Panokset ottelussa ovat korkealla.

– Tällä ottelulla on iso merkitys. En tiedä onko meidän pakko voittaa, mutta siitä olisi kyllä paljon etua. Jos PK-35 voittaa, niin se karkaa jo 13 pisteen päähän. Vielä on kolme ottelua niitä vastaan, joten hyviä tuloksia on tärkeä saada. PK-35:llä on tosi vahva jengi. Pakko pelata tiukasti. Niistä huomaa, että ne haluaa tosi paljon voittaa, tosi kova tahto, Maru arvioi.

HJK on totutusti ollut vahva kotikentällään, eikä ryhmältä odoteta yhtään vähempää tulevassa kohtaamisessa. Klubia on ollut erittäin vaikea voittaa Bolliksella ja useimmat joukkueet ovat lähteneet kotimatkalle tyhjin käsin.

– Sillä asenteella lähdetään, että meiltä ei viedä siellä pisteitä. Aina lähdetään voittamaan kotikentällä, Tolvanen linjaa.


HJK – PK-35 Vantaa 29.7. klo 16.00, Töölön Pallokenttä.