Klubi kotivoittoon FC Hongasta

HJK kaatoi perjantaina Bolt Arenalla Oona Seveniuksen kahdella osumalla FC Hongan maalein 2–1.

Oona Sevenius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Pelin ensimmäinen jakso oli vahvaa HJK:n hallintaa, mutta maalipaikat olivat kortilla. Pelin avausmaali syntyi 27. minuutin kohdalla, kun Oona Sevenius puski pallon takatolpalta maaliin. Hienon syötön osumaan tarjoili vasemmalta laidalta Silja Jaatinen.

Honka ei ensimmäisellä jaksolla juurikaan päässyt hyökkäämään, mutta jakson yliajalla espoolaisjoukkue pääsi tasoittamaan. Tilanne sai alkunsa HJK:n sivurajaheitosta, joka pelattiin huolimattomasti ja Hongan Noora Juusela pääsi läpiajoon. Annika Laihanen torjui hyvin ensimmäisen yrityksen, mutta Juusela ehti irtopalloon ja sijoitti pallon maaliin.

Näin ensimmäisen jakson jälkeen siirryttiin tauolle lukemissa 1–1.

Jälkimmäisellä 45-minuuttisella HJK jatkoi edelleen lähes täydellistä hallintaa, mutta maalipaikkojen luominen oli vaikeaa. Jakson alussa Daniela Tolonen ja Essi Sainio saivat hyvät paikat, mutta tulosta ei syntynyt laukauksista.

71. minuutin kohdalla HJK:n hallinta tuotti vihdoin tulosta. Jenna Topra syötti pallon Seveniukselle, joka pitkän kuljetuksen jälkeen laukoi 20 metristä pallon alakulmaan. Näin Seveniuksen illan toinen maali vei Klubin johtoon.

Pelin loppu sujui varsin hyvin Klubin kontrollissa, mutta kummassakaan päässä ei enää hyviä maalipaikkoja nähty. Näin HJK voitti pelin maalein 2–1.

– Kokonaisuudessaan tänään oli hieman hankalaa, mutta tärkeät pisteet vaikeallakin pelillä ja hiukan haastavassa tämän viikon pelaajatilanteessa. Olen tosi ylpeä pelaajista, että käänsimme pelin voitoksi, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

– Ensi viikkoon meidän pitää pystyä nostamaan tasoa kokonaisuudessaan, mutta erityisesti niissä hetkissä, kun joudumme hetken puolustamaan syvemmällä. Vastaavasti pallollisessa toiminnassa pitää kauttaaltaan olla parempi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä, Kunnas jatkoi.

Klubilla on nyt viidestä tämän kauden pelistä kasassa neljä voittoa ja tasapeli. Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa ensi viikon sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa. Äitienpäivänä pelattava peli alkaa kello 14.00.

HJK – Honka 2–1 (1–1)
27. 1–0 Oona Sevenius
45. 1–1 Noora Juusela
71. 2–1 Oona Sevenius