Klubi matkaa lauantaina Tampereelle

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa lauantaina, kun edessä on vierasottelu Ilvestä vastaan.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa lauantaina, kun edessä on vierasottelu Ilvestä vastaan.

HJK pelasi toukokuun puolivälissä kolme peliä tiiviiseen tahtiin. Kolmesta pelistä kertyi neljä pistettä: Voitto PK-35:sta, tasapeli Hongan kanssa ja viime lauantaina 0–2-tappio Ålandille.

– Tässä on tosiaan pelattu aika tiiviiseen tahtiin. Nyt alla on kokonainen treeniviikko, joten olemme hyvin pystyneet valmistautuneet Ilves-peliin, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

Klubilla on seitsemästä pelistä kasassa 11 pistettä. Pisteet oikeuttavat jaettuun neljänteen sijaan. Ilves on pelannut koronakaranteenin takia vasta viisi peliä. Pisteitä on kertynyt yksi, joka tuli kauden avauspelissä tasapelistä Honkaa vastaan.

– Ilveksen tekeminen on ollut parempaa kuin mitä pistesarake osoittaa. Varsinkin puolustuspelaamisen osalta se on hyvin organisoitu joukkue, Kunnas pohtii.

HJK lähtee kahden voitottoman pelin jälkeen hakemaan täyttä pistepottia Tampereelta.

– Nyt alla on hyvä viikko ja fiilis hyvä joukkueessa. Olen vakuuttunut siitä, että pystymme taas näyttämään parastamme ja viemään pelaamistamme eteenpäin, päävalmentaja sanoo.

HJK:n terveystilanne on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Viime pelissä kentälle palasivat Essi Sainio ja Annika Huhta sekä Honka-pelissä Tuuli Enkkilä.

– Terveystilanne on onneksi nyt parempi ja sitä kautta saamme taas enemmän vaihtoehtoja käytettäväksi, Kunnas kertoo.

HJK ja Ilves kohtasivat jo kertaalleen tällä kaudella, kun joukkueet kohtasivat maaliskuun lopussa Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Silloin Klubi nappasi jatkopaikan itselleen 5–0-voitolla.

Ilves ja HJK kohtaavat lauantaina kello 16.00 Kaupin tekonurmella. Otteluun otetaan sisään 50 katsojaa, mutta paikat menevät kotijoukkueen kausikorttilaisille. Ruutu+ näyttää pelin suorana lähetyksenä.