Klubi puhtaalla pelillä puolivälieriin

HJK varmisti Suomen Cupin lohkovoiton ja pääsyn puolivälieriin voittamalla lauantaina TPS:n maalein 4-2 (1-1).

HJK sai peliin hankalan alun, kun kotijoukkue TPS siirtyi johtoon 5. minuutin kohdalla. Maalintekijänä oli Nelly Lehtilä, joka karkasi maalintekoon vapaapotkun jälkeen.

Maalin jälkeen HJK pääsi peliin paremmin mukaan ja loi hyvää painetta kotijoukkueen maalille. HJK kuitenkin hukkasi useamman maalipaikan ja tasoitus syntyi vasta ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla, kun Klubille tuomittiin rangaistuspotku TPS-puolustuksen rikottua Nea Lehtolaa. 11-metrisen ampui maaliin Leonie Pankratz. Näin tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

TPS siirtyi uudestaan johtoon toisen jakson alussa, kun Lehtilä onnistui toistamiseen maalinteossa. TPS:n johto-osuma syntyi 57. minuutin pelin jälkeen.

1-2-tilanteessa HJK hallitsi peliä selkeästi, mutta viimeistely oli edelleen hankalaa. Lopulta Klubi tasoitti pelin varttia ennen päätösvihellystä, kun tauolla kentälle tullut Ria Karjalainen puski pallon maaliin kulmapotkusta.

Pelin lopussa Karjalainen teki vielä kaksi maalia vielä. Ensin tarkka laukaus HJK:n sivurajaheiton jälkeen vei Klubin johtoon 82. minuutilla ja 87. minuutilla Pankratz tarjoili laidalta vielä Karjalaiselle paikan hattutemppuun.

Näin Klubi voitti pelin lopulta maalein 4-2.

– Ihan tyytyväinen ei voi olla meidän pelaamiseen tänään, vaikka hyvän määrän loimmekin paikkoja. Pelissä oli turhan paljon sekavia hetkiä ja hukkasimme palloa liian helposti. Paransimme kuitenkin pelaamista pelin aikana, joka on tietysti hyvä asia. Toinen jakso oli meiltä parempi kokonaisuus, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi pelin jälkeen.

– Pitää kuitenkin olla tosi tyytyväinen siihen, että saimme kolme pistettä, teimme neljä maalia ja nousimme tappioasemassa rinnalle ja lopulta ohi. Voittoa lähdimme hakemaan, ja nyt lohkovoitto varmistui ja sitä kautta paikka puolivälieriin, Kunnas jatkoi.

Kokoonpano:
Laihanen
Tynnilä
L.Hillberg
Heininen (62. Nurmela)
S.Hillberg
Pankratz
Mansaray (45.Walta)
Lehtola (83. Jaatinen)
Sevenius
Topra (45. Karjalainen)
Hellman

TPS – HJK 2-4 (1-1)
5. 1-0 Nelly Lehtilä
44. 1-1 Leonie Pankratz rp.
57. 2-1 Lehtilä
75. 2-2 Karjalainen
82. 2-3 Karjalainen
87. 2-4 Karjalainen