Klubi ryöväsi pisteet Espoosta

Tappioton HJK matkasi lauantaina Naisten Liigan kärkikamppailuun FC Hongan vieraaksi. Päättäväinen HJK pystyi kääntämään tiukan ottelun viime minuuteilla edukseen.

HJK piti ottelun ensimmäisellä jaksolla pallonhallinnan itsellään ja onnistui ohittamaan kotijoukkueen prässin hyvin. Honka pystyi hetkittäin pitämään palloa ja pyrki iskemään terävästi vastaan. Ensimmäisestä maalista vastasi HJK: Essi Sainio iski pallon Hongan verkon perukoille ottelun 28. minuutilla. Klubilla oli myös pari muuta paikka sekä erikoistilanteita, mutta tauolle mentiin 0-1 tilanteessa.

Honka aloitti toisen jakson terävästi ja onnistui tasoittamaan tilanteen 1-1. Tämä ei kuitenkaan muuttanut pelin kuvaa suureesti, vaikka tilanteet aaltoilivat ensimmäistä jaksoa enemmän päästä päähän.

Päävalmentaja Joonas Rantanen piti ottelua kokonaisuutena tasaisena.

– Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Pystyimme kuitenkin kontrolloimaan kenttätapahtumia riittävän pitkiä pätkiä. Matalalla puolustamista ja erikoistilanteiden puolustamista meidän pitää parantaa reilusti jatkossa, hyökkäyspelin voidaan olla melko tyytyväisiä.

Honka iski molemmat maalinsa kulmapotkuista. HJK:n toisen puoliajan molemmissa maaleissa oli mukana ensimmäisen esiintymisensä Klubi-paidassa tehnyt Ashley Riefner. Riefneriä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti ottelun 65. minuutilla. Voittomaalissa Riefner murtautui boksiin vasemmalta ja syötti pallon Jutta Rantalalle, joka upotti ottelun toisen osumansa.

– Vaihtopelaajat olivat tänään erittäin hyviä ja toivat lisää meidän pelaamiseen. Täytyy muistaa, että meillä on paljon nuoria ja uusia pelaajia; kasvamme koko ajan paremmaksi, päättää Rantanen.

Klubi pitää neljän pelatun ottelun jälkeen sarjan piikkipaikkaa. Seuraavan kerran HJK pelaa lauantaina 27.4. klo 14, kun Åland United saapuu Telia 5G Arenalle.

FC Honka – HJK 2-3 (0-1)