Klubi taipui niukasti Kuopiossa

KuPS vei maalirikkaan ottelun jatkoajalla 4-3.

Suomen Cupin puolivälieräottelu alkoi hienoisesti Klubin hallinnalla. KuPS aloitti ottelun kovalla prässillä, mutta vieraat onnistuivat kohtalaisesti sen purkamaan. Tämän jälkeen kotijoukkueen prässitaso tippui selvästi alemmas ja HJK otti selvemmin pallonhallinnan itselleen.

Klubilla oli muutamia puolittaisia maalintekopaikkoja, mutta kuopiolaiset iskivät päivän avausmaalin. HJK:n huolimaton syöttö keskellä katkottiin ja pelattiin nopeasti laidalle Aino Krögerille, joka pommitti tilanteen 1-0. Tästä selvästi sisuuntunut HJK iski nopeasti takaisin. Ensin Emmaliina Tulkki sijoitti pallon boksissa maaliin; kuusi minuuttia myöhemmin Katariina Kosola purjehti kuopiolaisten vasemman kaistan läpi ja vei helsinkiläiset 1-2 johtoon.

Kovatempoinen ottelu oli ajoittain myös todella fyysinen ja HJK sai useita vapaapotkuja. KuPS oli läpi ottelun vaarallinen vastahyökkäyksissä ja ottelun toisella puoliajalla kotijoukkue siirtyikin jälleen johtoasemaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sen enemmän Klubi hallitsi. Vieraat hakivat vimmatusti tasoitusta ja pelikellon näyttäessä 90 minuuttia Essi Sainio kaadettiin rangaistusalueella. Kapteeni Linda Ruutu ei erehtynyt rangaistuspotkusta ja peli venyi jatkoajalle tilanteessa 3-3.

HJK:lla oli jatkoajalla useampi hyvä maalintekopaikka, kun taas KuPS vetäytyi puolustamaan syvältä ja iski vastaan. Klubin taistelua ei tänään palkittu, kun Gentjana Rochi puski kotijoukkueen kulmapotkusta 4-3 voittoon ottelun 119. minuutilla.

– Putoaminen Suomen Cupista on todella iso pettymys. Pystyimme suunnitellusti vastaamaan KuPS:n prässäämiseen, mutta pallonhallinnassa olisi vielä pitänyt pystyä säilyttämään kontrolli paremmin. Teimme etenemisvaiheessa liikaa vääriä valintoja suhteessa tilanteeseen kentällä.
Tästä on nyt nopeasti siirrettävä katseet tulevan kauden alkuun ja jatkaa pelaamisen kehittämistä, totesi päävalmentaja Jonne Kunnas.

KuPS – HJK 4 – 3 (1-2)
12. 1-0 Aino Kröger
17. 1-1 Emmaliina Tulkki
23. 1-2 Kosola Katariina
51. 2-2 Aino Kröger
54. 3-2 Gentjana Rochi
90+1. 3-3 Linda Ruutu (rp)
119. 4-3 Gentjana Rochi