Klubi tavoittelee kauden ensimmäistä pystiä

HJK ja Åland United iskevät yhteen Suomen Cupin finaalissa.

Lähtökohdat Suomen Cupin finaaliotteluun eivät voisi olla erilaisemmat. HJK on hallitseva Cup-mestari sekä kaikkien aikojen menestynein naisten joukkue. Klubi on pelannut Suomen Cupin finaalissa 25 kertaa ja pysti on jäänyt Töölöön 16 kertaa. Åland United selvitti tiensä nyt ensimmäistä kertaa finaaliin.

Tämä kaikki on kuitenkin mustetta historian sivuilla ja HJK on valmistautunut äärimmäisen tiukkaan finaaliin. Samuel Fagerholmin luotsaamassa ryhmässä on paljon kokeneita ja laadukkaita pelaajia sekä oma tapansa pelata. Åland United puolustaa usein melko syvällä omalla kenttäpuoliskollaan ja pyrkii etenemään melko suoraviivaisesti vastustajan selustaan. Joukkue ei ole ollut parhaimmillaan Naisten Liigassa ja tulokset ovat olleet vaihtelevia. Saarelaisten edellisen vierailun jälkeen Telia 5G Arenan tulostaululla komeilivat 2-0 luvut kotijoukkueen hyväksi.

Päävalmentaja Joonas Rantanen ennakoi kuitenkin tasaista finaalikamppailua.

– Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa olimme selkeästi parempi kaikilla pelin osa-alueilla. Emme kuitenkaan aliarvioi vastustajaa vaan huomioimme heidän vahvuuksia ja heikkouksia omassa ottelusuunnitelmassa. En yllättyisi jos Åland United tekisi pelitavallisia muutoksia meidän edellisen kohtaamisen pohjalta. Tästä tulee uusi peli ja finaalilla on aina oma luonteensa, joten liian suurta painoarvoa edelliselle kohtaamiselle en anna.

Rantasen mukaan Klubin lähtökohdat finaaliin ovat hyvät. HJK on pelannut neljän päivän välein, joten välipäivät on pyritty maksimoimaan, että joukkue olisi kaikilta osin valmis finaaliin. Niin taktisesti, henkisesti kuin fyysisesti.

– Pelit ovat sujuneet kevään aikana mainiosti ja fiilis on joukkueessa korkealla. Ottelusuunnitelman onnistuminen ja toteuttaminen yhdistettynä hyvään peli-ilmeeseen ovat niitä asioita, joiden avulla lähdemme peliin. Pelaajien osaamisen taso ja itseluottamus ovat hyvällä tasolla, joten luottavaisin mielin, mutta nälkäisinä lähdemme peliä voittamaan.

Suomen Cupin finaali pe 7.6. klo 18 HJK – Åland United, Telia 5G Arena