Klubi upeaan kotivoittoon!

HJK jatkoi lauantaina voittoputkeaan ja onnistui kaatamaan kotikentällään PK-35 Vantaan maalein 3–0.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa aloitti pelin vahvasti ja ensimmäisten minuuttien aikana pallo pyöri vaarallisesti HJK:n kenttäpuoliskolla. Klubi kuitenkin selvitti kunnialla vaikean alun ja pääsi peliin paremmin mukaan.

Ensimmäisellä jaksolla HJK pystyi lopulta luomaan useamman hyvän hyökkäyksen, jotka päättyivät hyviin maalipaikkoihin. Avausjaksolla ei osumia kuitenkaan syntynyt ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Klubi otti pelin lähes täysin kontrolliinsa. Avausmaali syntyi 49. minuutin kohdalla, kun Helmi Raijas tarjoili hyvän paikan Lotta Lindströmille maalin eteen. Lindström laukoi pallon varmasti maaliin. Osuma oli hyökkääjälle jo kauden kuudes.

Hetkeä myöhemmin Klubi siirtyi 2–0-johtotilanteeseen. Tällä kertaa Lindström syötti ja Milja Kiviranta laukoi boksin sisällä pallon vastustajan maaliin. Maali oli Kivirannalle uran ensimmäinen liigatasolla.

2–0-tilanteessa HJK hallitsi edelleen peliä, eikä vierasjoukkue päässyt juurikaan vierailemaan Annika Laihasen vartioimalla HJK-maalilla. Pelin lopussa Klubi iski vielä kolmannen kerran. Ria Karjalainen pudotti päällään pallon Emilia Kupsaselle, jonka kova laukaus 18:sta metristä upposi upeasti maaliin.

Näin HJK otti kuudennen peräkkäisen voiton ja nousi ainakin väliaikaisesti Kansallisen Liigan sarjataulukon kärkipaikalle.

– Se oli tyylikäs esitys joukkueelta. Ensimmäisellä jaksolla oli hieman vaikeaa, eikä se ollut parasta peliä meiltä. Toisella jaksolla nostimme tempoa pallon kanssa ja prässin osalta. Saimme näin luotua laadukkaampia maalipaikkoja ja siitä palkintona kolme hienoa maalia, päävalmentaja Arttu Heinonen iloitsee pelin jälkeen.

– Olen tosi iloinen koko joukkueen suorituksesta tänään. Avauksessa olleet pelasivat hyvin ja vaihdosta saimme lisäenergiaa vielä kentälle. Tästä jatketaan hyvällä fiiliksellä kohti seuraavaa peliä, päävalmentaja jatkaa.

HJK:n pelit jatkuvat ensi lauantaina Oulussa ONS:n vieraana. Seuraava kotipeli pelataan 10.6., jolloin TPS saapuu Klubin vieraaksi.

HJK–PK-35 Vantaa 3–0 (0–0)
49. 1–0 Lotta Lindström
55. 2–0 Milja Kiviranta
88. 3–0 Emilia Kupsanen