Klubi valmiina kauteen 2022 – ”Erinomainen tilanne”

HJK:lla on tällä hetkellä 23 sopimuspelaajaa Kansallisen Liigan kaudelle 2022.

Ria Karjalainen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK:n joukkue palaa maanantaina 10. tammikuuta takaisin harjoituskentällä. Marraskuun harjoittelujakson jälkeen pelaajat siirtyivät omatoimiharjoittelujaksolla joulukuuksi.

– Saimme marraskuussa vedettyä läpi hyvän jakson, tosin vähän pienemmän pelaajaryhmän kanssa. Nyt maanantaina sitten startataan jälleen ja kaikki pelaajat ovat mukana, päävalmentaja Jonne Kunnas kertoo.

Viralliset pelit HJK aloittaa tammikuun lopussa, jolloin käynnistyy Suomen Cupin lohkovaihe. Cupissa Klubi kohtaa Pallo-Iirot, Espoon Palloseuran ja Turun Palloseuran. Suomen Cupissa on kuusi neljän joukkueen lohkoa, joista voittajat ja kaksi parasta lohkokakkosta etenevät puolivälieriin. Jatkopelit pelataan vielä ennen Kansallisen Liigan avauskierrosta.

– Talvelle on sovittu myös muutama harjoituspeli, mutta lopullinen pelirytmi ja ajankohdat määrittyvät Suomen Cupin menestyksen perusteella, Kunnas selventää kevättalven ohjelmaa.

HJK Naisten alkuvuoden ottelut

LA 22.1. 14.00 HJK – HJK P07 Sininen, Bolt Arena/Sahara (Harjoitusottelu)
LA 29.1. 13.00 HJK – P-Iirot, Talin halli (Suomen Cup)
KE 2.2. 14.00 HJK – KuPS, Talin halli (Harjoitusottelu)
SU 6.2. 14.30 HJK – EPS, Talin halli (Suomen Cup)
LA 12.2. 17.00 TPS – HJK, Kupittaa 5 (Suomen Cup)

Ottelut pelataan voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Katsojien pääsystä otteluihin tiedotetaan erikseen.

23 pelaajasopimusta

HJK:lla on tällä hetkellä 23 pelaajan kanssa sopimus kaudesta 2022.

– Meillä on erinomainen tilanne pelaajien osalta. Totta kai kauden aikana voi tulla vielä tarpeita pelaajille, mikäli tulee esimerkiksi loukkaantumisia tai muiden syiden takia tarvitsemme pelaajia, Kunnas selventää.

– Pystymme kuitenkin myös täydentämään pelaajistoamme T18-joukkueestamme, jossa kasvaa useita tulevaisuuden liigapelaajia, päävalmentaja jatkaa.

Viime kauden joukkueesta Klubissa eivät jatka Jenni Aarniva (NJS), Linda Räisänen (NJS), Ella Pesonen (HPS), Nea Silvola, Maaria Roth, Linda Ruutu (lop.), Vilma Hakala, Ella Burton, Katariina Kosola (Umeå), Roosa Tuominen, Josefina Ndombele (HPS), Linda Sällström (Vittsjö) ja Elisa Ylistö. HJK kiittää lämpimästi kaikkia seurasta poistuvia pelaajia ja toivottaa onnea tulevaan!

Uusina pelaajina Klubin tämän kauden vahvuuteen ovat liittyneet Joanna Tynnilä (TiPS), Katarina Naumanen (Honka), Tea Heininen (HFA), Annika Haanpää (TiPS), Jenna Topra (TiPS) sekä Oona Sevenius (PK-35 Vantaa).

– Onnistuimme todella hyvin siirtomarkkinoilla ja saimme oikeastaan ne pelaajat, jotka halusimmekin. Meille on myös todella tärkeää, että pelaaja myös haluaa tulla nimenomaan Klubiin. Myös viime kauden pelaajista saimme pidettyä meillä pitkälti ne, jotka halusimmekin, Kunnas kiteyttää talven siirtomarkkinoista.

– Voisi sanoa, että meillä on nyt laajempi ja myös laadukkaampi pelaajaryhmä kuin viime vuosina. Tämä antaa hyvä pohjan tulevalle kaudelle ja siihen tapaan, jolla haluamme jalkapalloa pelata.

Kauden 2022 liigajoukkueessa on mukana seitsemän pelaajaa, jotka ovat nousseet mukaan HJK:n T18-joukkueesta.

– Heistä lähes kaikki pelaajat pelasivat jo viime vuonna isoja minuutteja meillä tai lainalla toisessa liigajoukkueessa. Viime kaudella meillä teki liigadebyytin 11 nuorta pelaajaa, mikä toki antaa vahvan pohjan tälle kaudelle, Kunnas pohtii ja korostaa edelleen:

– Klubin T18-joukkueella on iso merkitys koko suomalaiselle futikselle, sillä joukkueesta on noussut ja nousee valtava määrä pelaajia Kansalliseen Liigaan, joko Klubiin tai muihin joukkueisiin.

Jonne Kunnaksen johtamassa valmennustiimissä on tapahtunut pieniä muutoksia viime kauden jälkeen. Valmentajista Maija Saari ja Norbert Banoocy eivät ole tällä kaudella joukkueen mukana. Uusina valmentajina mukaan tulivat Riku Remes, Alvaro Molinos ja Tuomas Tiippana.

Joukkue lähtee kauteen innostunein mielin. Kauden tulostavoitteet joukkue rakentaa yhdessä.

– Totta kai haluamme menestyä niin Kansallisessa Liigassa kuin Suomen Cupissakin niin hyvin kuin se on mahdollista. Tavoitteena on koko ajan myös pystyä tarjoamaan ympäristössämme jokaiselle pelaajalle mahdollisuus kehittyä ja viedä itseään eteenpäin. Samalla kehitämme organisaationa toimintaamme seuraavalle tasolle, Kunnas päättää.

Valmennus

Päävalmentaja: Jonne Kunnas
Valmentaja: Riku Remes
Mv-valmentaja/valmentaja: Juho Illi
Talenttivalmentaja: Arttu Heinonen
Fysiikkavalmentaja: Alvaro Molinos Domene
Fysioterapeutti: Pauliina Pitkänen
Videoanalyytikko: Tuomas Tiippana
Psyykkinen valmentaja: Laura Hyvönen
Joukkueenjohtaja: Jari Mutikainen

SOPIMUSPELAAJAT

Maalivahdit:
Annika Laihanen
Ella Kelloniemi

Puolustajat:
Mimmi Nurmela
Laura Hillberg
Silja Jaatinen
Jasmin Mansaray
Nea Lehtola
Tea Heininen
Joanna Tynnilä
Katarina Naumanen

Keskikenttäpelaajat:
Essi Sainio
Leonie Pankratz
Tuuli Enkkilä
Sonja Hillberg
Daniela Tolonen
Ilona Walta
Annika Haanpää

Hyökkääjät:
Ria Karjalainen
Veera Hellman
Wilma Sjöholm
Peppi Kontturi
Jenna Topra
Oona Sevenius

Uuden kauden tunnelmaan pääset parhaiten kausarikaupan kautta! Kaikki Klubin kausikortit HJK Lippukaupasta.