Klubi ylivoimaiseen voittoon

HJK murskasi maanantaina Bolt Arenalla ONS:n maalein 6–0.

Tuuli Enkkilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK aloitti pelin vahvasti ja vyörytti hyviä hyökkäyksiä oululaisten maalille lähes liukuhihnalta. Pelin avausmaali syntyi 20. minuutin kohdalla, kun Oona Sevenius puski lähietäisyydeltä pallon maaliin. Hyvän syötön osumaan tarjoili Ilona Walta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Klubi onnistui toistamiseen, kun Jenna Topra vapautti Nea Lehtolan, joka hyvän murtautumisen jälkeen laukoi pallon takakulmaan.

Jakson lopussa HJK onnistui vielä kolmannen kerran, kun Seveniuksen kuljetuksen jälkeen pallo osui ONS-puolustajan käteen. Seuranneen 11-metrisen ampui varmasti verkon perukoille Tuuli Enkkilä. Näin tauolle mentiin Klubin 3–0-johdossa.

Toinen jakso oli lähes identtinen avausjakson kanssa. HJK hallitsi peliä mielin määrin, eikä vierasjoukkue päässyt oikeastaan hyökkäämään kertaakaan.

54. minuutin kohdalla Ria Karjalainen laukoi läheltä Klubin neljännen maalin. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Enkkilä ohjasi pallon Karjalaiselle hyvään laukaisupaikkaan.

Vartti ennen loppua HJK teki viidennen maalinsa. Tällä kertaa hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Veera Hellman taisteli pallon boksissa Seveniukselle, jonka tarkka laukaus painui alakulmaan. Pelin lopussa HJK onnistui vielä kertaalleen, kun Sevenius vapautti Jenna Topran maalintekoon.

Näin HJK voitti pelin ylivoimaisen esityksen jälkeen maalein 6–0. Voiton ja hyvän peliesityksen lisäksi ilonaiheita olivat myös Hellmanin paluu kentille loukkaantumisen jälkeen sekä Edit Maren (s.2006) liigadebyytti pelin lopussa.

– Tämä oli vahva esitys läpi ottelun meiltä, vaikkakin tasoero oli tänään iso. Pystyimme luomaan hyvän määrän maalipaikkoja ja nyt ihan kohtuullisestikin viimeistelemään paikoista. Peli pysyi kasassa ja olimme vahvoja myös hetkissä, jolloin menetimme pallon. Tätä auttoi kenttätasapainon hyvä ylläpitäminen, päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsi pelin jälkeen.

– Nyt on tärkeää, että hoidamme hyvin palautumisen ja olemme henkisesti ja fyysisesti valmiita lauantaina, kun jäljellä vielä yksi koitos ennen kesätaukoa, Kunnas käänsi katseena ensi lauantaina HPS-vieraspeliin.