Klubille hieno voitto Åland Unitedista

HJK voitti lauantaina Kansallisen Cupin lohkovaiheen viimeisessä pelissään Åland Unitedin maalein 4–2.

Milja Kiviranta - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Vierasjoukkue Åland United sai peliin hyvän alun, kun Aada Törrönen laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta maalin. Peliä oli tässä vaiheessa pelattu vasta 4 minuuttia.

Avausmaalin jälkeen HJK otti kuitenkin pelin hallinnan selvästi itselleen ja loi useita maalipaikkoja. Tasoitus syntyi 19. minuutin kohdalla, kun Lotta Kalskeen syöttö tavoitti maalin edestä Veera Hellmanin, joka laukoi läheltä tasoituksen. Tauolle mentiin 1–1-tasatilanteessa.

HJK aloitti toisen jakson vahvasti. Milja Kiviranta laukoi Klubin johtoon ja heti perään Lotta Lindström onnistui maalinteossa vieden HJK:n 3–1-johtoon.

Åland United onnistui Tilda Råttsin toimesta vielä kaventamaan, mutta Lindströmin päivän toinen osuma sinetöi Klubille ansaitun 4–2-voiton.

Klubi voitti kaikki kolme peliänsä Kansallisen Cupin alkulohkossa ja voitti näin lohkonsa.

– Olen tosi tyytyväinen päivän peliin. Loimme jälleen ison määrän maalipaikkoja, joista teimme neljä maalia. Kasasimme hyvin itsemme Ålandin nopean avausmaalin jälkeen ja pystyimme sen jälkeen kontrolloimaan peliä lähes koko ajan. Puolustimme myös hyvin ja saimme myös riistoja yläalueella, mutta toisaalta molemmissa Ålandin maaleissa puolustimme huonosti boksia ja sitä pitää parantaa, päävalmentaja Arttu Heinonen kertasi pelin jälkeen.

– Kolme peliä ja kolme voittoa on hyvä saldo. Pelit ovat osoittaneet, että meillä on erittäin laadukas ja iso rinki, joka tulee olemaan meidän vahvuus myös liigassa. Pelaajat ovat painaneet hommia treenikentällä todella hyvin ja tänään saimme siitä taas ansaitun palkinnon. Ensi viikolla pidämme pienen breikin ja sitten katseet käännetään Kansallisen Cupin puolivälierään ja siitä mennäänkin kovaa vauhtia kohti liigan avauskierrosta, Heinonen jatkoi.

HJK – Åland United 4-2 (1-1)
4. 0-1 Aada Törrönen
19. 1-1 Veera Hellman
48. 2-1 Milja Kiviranta
50. 3-1 Lotta Lindström
74. 3-2 Tilda Råtts
79. 4-2 Lindström

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela (75. Tea Heininen)
Joanna Tynnilä
Laura Hillberg
Milja Kiviranta (61.Elisa Ikonen)
Tuuli Enkkilä (61. Sonja Hillberg)
Lotta Kalske (61.Ilona Walta)
Jenna Topra (75.Helmi Raijas)
Peppi Kontturi (85.Linda Nyman)