Klubille murskatappio Ahvenanmaalla

Ahvenanmaalaisten tähtipelaaja oli ottelun parhaaksi valittu ex-klubilainen Tiina Saario, joka viimeisteli neljä maalia.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen neljä maalia Naisten liigassa, Saario sanoo Åland Unitedin sivuilla.

Åland United johtaa kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä sarjaa tasapisteissä PK-35 Vantaan, FC Hongan, ONSin kanssa.

Klubilla on nyt pari viikkoa aikaa parantaa peliään. HJK kohtaa seuraavaksi sarjassa tappiottoman Hongan kotona 12. huhtikuuta.

Alla otteita otteluselostuksesta Åland Unitedin sivuilta.

”Åland United dominoi ottelua alusta loppuun asti. Jo 19 minuutin kohdalla kotijoukkue oli kahden maalin johdossa. Adelina Engman aloitti maalinteon tekemällä kauden ensimmäisen liigaosumansa. Jaana Lyytikäinen keskitti pallon vasemmalta ja Engman sijoitti pallon läheltä sisään.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Tiina Saario lisäsi kotijoukkueen johtoa, kun hän jatkoi päällään Janelle Cordian vapaapotkun yli Minna Huhtamon HJK-maalissa.

ÅU jatkoi pelin hallintaa ja loi paljon maalipaikkoja. Hyökkäyspeli oli monipuolista ja kotijoukkueen pelaajat olivat hyvässä vireessä. 36. minuutilla Engman pääsi oikealta laidalta läpi ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Vain hetki myöhemmin HJK-puolustus kaatoi Lyytikäisen rangaistusalueella. Rikkeestä seuranneen rangaistuspotkun sijoitti maaliin varmasti Saario.

50. minuutilla Janelle Cordia antoi kulmapotkun, jota seuranneesta maalinedushässäkästä Saario vei kotijoukkueen jo 5-0-johtoon.

Saario vastasi myös kuudennesta osumasta, taas kulmapotkusta. Loppunumerot 7-0 viimeisteli lähietäisyydeltä pelin loppusekunneilla Juliette Kemppi.

Kotijoukkueen valmentaja Gary Williams oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Todella ammattimainen esitys joukkueeltamme. Me onnistuimme toteuttamaan juuri ne asiat, joista me olimme puhuneet harjoituksissa. Olimme kurinalaisia koko pelin ajan, emmekä joutuneet paniikkiin missään vaiheessa. HJK ei ole mikään huono joukkue, vaan siellä on monia hyviä pelaajia. Jos me kuitenkin pystymme pitämään tämänpäiväisen tasomme, meitä ei ole helppo voittaa.”

Koko otteluselostus Åland Unitedin sivuilla

HJK:n päävalmentaja Mari Virolainen antoi reilun tunnustuksen voittajalle.

– Olimme kaikessa jäljessä. Åland United on todella hyvä joukkue, joka liikuttaa palloa nopeasti ja suvuvasti. Heidän kaikki hyökkääjänsä ovat erittäin vaarallisia 1v1-tilanteissa. Vaikka heillä on laadukkaista yksilöitä, he pelaavat organisoidusti joukkueena. Åland United on myös hyvä merkki monelle meidän pelaajallemme, kuinka paljon pitää harjoitella päästäkseen Suomen huipulle. Ahvenmaalaiset antavat myös organisaationa hyvän mallin ammattitaitoisesta toiminnasta monelle suomalaiselle seuralle.

– Meidän omassa tekemisessämme pallollinen pelimme oli tosi vaikeaa. Tasoero oli yksinkertaisesti niin suuri. On tässä tietenkin valmentajankin katsottava peiliin. Ensimmäiset 20 minuuttia onnistuimme puolustamisessa edes jotenkin, mutta 2-0-tilanteessa kieltämättä niskat vähän naksahtivat. Vaikka parantamisen varaa jäi melkein kaikkeen, olimme erikoistilanteissa todella heikkoja. Annoimme yhden rankkarin lisäksi kolme maalia kulmapotkuista. Tämä ei voi toistua jatkossa, Virolainen analysoi oman joukkueensa peliä.

 

Åland United – HJK 7-0 (4-0)

 

13. 1-0 Adelina Engman 
19. 2-0 Tiina Saario
36. 3-0 Adelina Engman
39. 4-0 Tiina Saario
50. 5-0 Tiina Saario
72. 6-0 Tiina Saario
90. 7-0 Juliette Kemppi

HJK:n avauskokoonpano:
Mari Perasto, Ulla Matikainen,  Vera Saastamoinen, Sanna Huhtamo,  Ella Rinta-Filppula, Annika Tossavainen, Elina Vilkki, Petra Koivuvaara,  Sanna Mäki, Jessi Hietanen, Minna Huhtamo 

Vaihtopelaajat:
Veera Viitikko, Julia Säppi, Ilona Mikkelä, Susanna Mattila, Noora Matikainen

Vaihdot:

46′ Elina Vilkki -> Julia Säppi

72′ Mari Perasto  -> Susanna Mattila

78′ Sanna Mäki  -> Ilona Mikkelä

 

Veikkaustähdet:

***  Tiina Saario, ÅU

**   Adelina Engman, ÅU

*    Janelle Cordia, ÅU