Klubille murskavoitto HPS:sta

HJK jatkoi vahvoja esityksiään lauantaina, kun se kaatoi HPS:n maalein 5–1.

Oona Sevenius - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi sai peliin hyvän alun, kun se siirtyi johtoon 10. minuutin kohdalla. Oona Sevenius murtautui hyvin boksiin ja petasi Essi Sainiolle maalipaikan. Sainio ei erehtynyt, ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

HPS kuitenkin kuittasi maalin nopeasti. Alkukaudelle tyypilliseen HPS-tapaan maali syntyi kaukolaukauksesta, kun Elisa Lemettinen tykitti pallon 20 metristä yläkulmaan.

22. minuutin kohdalla Klubi siirtyi jälleen johtoon. Tällä kertaa maalintekijänä oli Leonie Pankratz, joka tykitti pallon läheltä maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

2–1-tilanteessa peli pysyi hyvin HJK:n hallinnassa ja Klubi loi muutaman läheltä piti -tilanteen. Ensimmäisen 45-minuuttin jälkeen tauolle mentiin kuitenkin tilanteessa 2–1.

Toinen jakso sujui lähes täydellisessä Klubin hallinnassa. 57. minuutin kohdalla Ria Karjalainen kääntyi sivurajaheiton jälkeen ja tykitti pallon takakulmaan.

Pelin loppuhetkillä HJK iski vielä kaksi maalia. Ensin Nea Lehtola laukoi irtopallon boksin sisältä varmasti maaliin ja pelin viimeisellä minuutilla Lilli Halttunen puski vielä Ilona Waltan keskityksen maaliin. Halttuselle (s.2005) peli oli ensimmäinen liigajoukkueessa ja hän oli tullut kentälle muutamaa minuuttia aikaisemmin.

Halttusen lisäksi myös Tea Heininen debytoi pelissä liigatasolla.

Näin HJK voitti pelin ansaitusti maalein 5–1 ja jatkaa kolmen pelin jälkeen puhtaalla pelillä Kansallisessa Liigassa.

– Hieno voitto kotikentällä. Ottelun alku oli hiukan hankala, mutta pystyimme parantamaan läpi ottelun ja toinen jakso oli kokonaisuudessaan jo oikein hyvä. Pystyimme taas luomaan hyvän määrän maalipaikkoja sekä pitämään vastustajan poissa maalintekopaikoilta, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas totesi ottelun jälkeen.

– Tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa seuraavalle viikolle. On tärkeää, että saamme joukkueena ehjemmän harjoitusviikon yhdessä. Lisäksi on todella tärkeää, että pystymme pitämään laadukkaasti kiinni pelaamisemme periaatteista ja kehittämään niitä myös tulevina viikkoina eteenpäin, Kunnas jatkoi.

HJK – HPS 5-1 (2–1)
10. 1–0 Essi Sainio
13. 1–1 Elisa Lemettinen
22. 2–1 Leonie Pankratz
57. 3–1 Ria Karjalainen
89. 4–1 Nea Lehtola
90. 5–1 Lilli Halttunen

Kokoonpano
Annika Laihanen
Joanna Tynnilä
Jasmin Mansaray (88. Tea Heininen)
Nea Lehtola
Essi Sainio
Annika Haanpää (82. Daniela Tolonen)
Ilona Walta
Jenna Topra (62. Silja Jaatinen)
Oona Sevenius (88. Lilli Halttunen)
Leonie Pankratz
Ria Karjalainen