Klubille tappio Kuopiossa

HJK kärsi lauantaina vieraskentällä 1-2-tappion Kuopion Palloseuralle.

Ottelun alku meni kotijoukkue KuPS:n lievässä hallinnassa ja heti alussa se saikin hyvän paikan, mutta Anna Koivunen venyi hyvään torjuntaan Aino Krögerin vedon eteen.

14.minuutin kohdalla KuPS siirtyi 1-0-johtoon. Asialla oli Gentjana Rochi, joka laukoi pallon boksin sisältä tolpan kautta sisään.

HJK kuitenkin kuittasi KuPS:n maalin nopeasti. Annika Huhta ajoi hyvin boksiin ja KuPS-puolustus rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. 11-metrisen laukoi sisään varmasti kapteeni Linda Ruutu.

Tasoituksen jälkeen HJK otti pelin hallinnan itselleen, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Toisella jaksolla HJK jatkoi edelleen pallonhallintaansa, mutta KuPS pääsi rokottamaan 55. minuutin kohdalla. Maalinteossa onnistui toistamiseen Rochi, jonka sivuvapaapotku painui etukulmasta sisään.

Johtoasemassa KuPS vetäytyi puolustamaan tiiviisti omalle alueelleen. HJK hallitsi näin selkeästi palloa, mutta murtautuminen paikoille ole haastavaa.

Lähimmäksi maalintekoa Klubista pääsi Maaria Roth, jonka laukaus painui pakin jalan kautta tolppaan. Roth onnistui myös maalinteossa kertaalleen, mutta silloin tilanne vihellettiin paitsioksi.

Lopun painostus ei tulosta tuottanut ja näin KuPS nappasi voiton itselleen lukemin 2-1.

– Heikommat vierasesitykset jatkuvat. Emme päässeet kokonaisuudessaan omalle tasollemme, jota vaaditaan saadaakseen näistä peleistä tuloksen käännettyä, päävalmentaja Jonne Kunnas sanoi.

– Teimme etenemis- ja pallonhallintavaiheessa liikaa pakottamattomia virheitä. Puolustamisen osalta pystyimme kuitenkin pitämään vastustajan pääsääntöisesti poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

– Olen kuitenkin ylpeä jokaisen pelaajan heittäytymisestä ja sydämestä tässä pelissä. Siitä tulos ei jäänyt kiinni, päävalmentaja päätti.

HJK:n kokoonpano: