Klubille täydet pisteet Tammelasta

HJK jatkoi vakuuttavaa voittoputkeaan Ilveksen kustannuksella lauantaina. HJK voitti ottelun 0-3 Elina Syrjälän, Emmi Alasen ja Tiina Saarion maaleilla. Klubi jatkaa edelleen sarjakakkosena, sillä myös sarjakärki Honka voitti oman taistelunsa KMF:aa vastaan. Eroa joukkueiden välillä on yksi piste.
HJK-maalivahti Vera Variksen mukaan ottelun ensimmäinen vartti oli tasaisempaa peliä, mutta sen jälkeen ote siirtyi Klubille. Variksen mukaan HJK:n pallollinen peli auttoi joukkuetta hallitsemaan ottelua ja tekemään Ilveksen vaarattomaksi.
– Tämä oli ihan hyvä matsi meiltä. Vieraspelit ovat aina vaikeita. Me oltiin heti alusta hereillä, kuten Åland-matsissakin eikä päästetty vastustajaa mukaan peliin. En joutunut kunnolla torjuntatöihin, Vera Varis sanoo.
HJK siirtyi johtoon noin puolen tunnin jälkeen Elina Syrjälän johdolla. Syrjälä sai pystysyötön rangaistusalueelle, josta taituroi itsensä vetopaikalle ja siirsi vierasjoukkueen 0-1 -johtoon. HJK:n toinen maali oli Emmi Alasen käsialaa. 2-0 -osuma tuli juuri ennen taukovihellystä. Maalivahti Variksen mielestä kahden maalin johto rauhoitti joukkueen peliä toiselle puoliskolle lähdettäessä.
– Meille oli tärkeää, että saatiin toinen maali siihen ensimmäisen puoliajan loppuun. Toisella puoliajalla pystyimme pitämään palloa hyvin, emmekä antaneet sitä vastustajalle. Meille tuli jotain pallonmenetyksiä keskialueella, muttei puolustus hoiti tilanteet hienosti, Varis kertoo.
Lauantaisen voiton myötä HJK nosti voittoputkensa viiteen otteluun. Tappiottomia otteluita on kertynyt putkeen jo yksitoista, joista kymmenen on voittoja. Vera kiittelee joukkueen työmoraalia harjoituskentällä ja kertoo, että ryhmän usko omaan tekemiseen ei ole horjunut.
– Mun mielestä on hyvä, että meillä oli vaikea hetki. On hienoa, että me on päästy siitä yli. Puolustuspelissä oli tuolloin tekemistä, mutta se on parantunut nyt. Me ollaan koko ajan uskottu omaan tekemiseemme. 
 
– Loppukausi tehdään kunnolla töitä ja katsotaan mihin se riittää. Asetelmat ovat sarjataulukon kannalta ihan mielenkiintoiset, mutta me keskitytään vain omaan peliin ja yritetään hoitaa omat ottelut. Meillä on kuitenkin vielä PK-35 -matsi jäljellä ja siitä tulee kova peli. Lisäksi matkapelit ovat vaikeita, keskittyminen niihin on tärkeää, Varis pohtii.
Sarjataulukko TOP-5
1. FC Honka, 50 pt.
2. HJK, 49 pt.
3. PK-35 Vantaa, 47 pt.
4. Åland United, 44 pt.
5. Nice Futis, 22 pt.
Ilves – HJK 0-3 (0-2)
0-1 Elina Syrjälä ’31
0-2 Emmi Alanen ’44
0-3 Tiina Saario ’52 (RP)
HJK:n kokoonpano
Vera Varis, Laura Kivistö, Tiina Saario, Marianna Tolvanen, Nea-Stina Liljedahl, Emmi Alanen, Sanna Porali, Elina Syrjälä, Emma Koivisto, Nora Heroum, Sini Vehviläinen.
Vaihtopelaajat
Kati Hakala, Maiju Mutikainen, Iida Muinonen, Heidi Lindström, Sini Ihamäki, Ella Rinta-Filppula, Ina Suutari.
Vaihdot
’46 Kati Hakala -> Nea-Stina Liljedahl
’46 Maiju Mutikainen -> Nora Heroum
’54 Ella Rinta-Filppula -> Emma Koivisto
’72 Iida Muinonen -> Sini Vehviläinen