Klubille upea vierasvoitto Kuopiosta

HJK kaatoi lauantaina upeasti vieraskentällä sarjakärki KuPS:n lukemin 1–0 Kansallisen Liigan runkosarjan päätöskierroksella.

Veera Sjöholm - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi sai peliin unelma-alun, kun pelin ainoaksi jäänyt maali syntyi jo pelin avausminuutilla. Essi Sainio keskitti ja Jenna Topra laukoi pallon alakulmaan. Osuma oli Topralle kauden neljäs.

1–0-tilanteessa HJK puolusti hyvin ja pystyi pitämään KuPS:n pois vaarallisilta paikoilta avausjaksolla. Kuopiolaisjoukkue loi toki ajoittain vahvaa painetta, mutta Klubin pelaajat puolustivat hyvin boksia ja pystyivät blokkaamaan hyvin laukauksia. Lähimmäksi tasoitusta pääsi Lavdije Begolli, jonka pusku suuntautui yläriman kautta yli maalin.

Toisella jaksolla HJK jatkoi edelleen vahvaa puolustamistaan ja maalivahti Annika Laihanen venyi muutamaan hyvään torjuntaan. Kuopiolaisista lähimmäksi maalia pääsi vaihdosta kentällä tullut Anna-Stina Simonen, jonka laukauksen Laihanen torjui alakulmasta.

HJK loi toisella jaksolla myös muutaman hyvän vastahyökkäyksen, joista Veera Hellman ja Oona Sevenius pääsivät laukomaan hyvistä paikoista. Myös Tuuli Enkkilä oli lähellä onnistua, mutta maalivahti Fanny Söderström torjui vaivoin yläriman alta kaukolaukauksen.

Loppua kohden kotijoukkueen paine kasvoi Klubin maalille, mutta puolustuspeli toimi timanttisesti ja näin HJK nappasi lopulta 1–0-voiton.

– Tämä oli upea voitto meille. Pelaajat voivat olla ylpeitä itsestään, miten he heittäytyivät ja laittoivat tänään itsensä likoon. Puolustuspelaamisemme toimi todella hyvin – vaikka KuPS loi painetta, pystyimme pitämään vaaralliset maalipaikat vähissä, päävalmentaja Jonne Kunnas iloitsi pelin jälkeen.

– Hyökkäyspelaaminen vähän kärsi tänään, kun puolustimme niin paljon. Saimme silti luotua paikkoja ja tällä kertaa se yksi maali riitti voittoon. Avausjaksolla pystyimme vähän paremmin toimimaan pallon kanssa. Siinä prässi toimi hyvin ja saimme hyville alueille riistot, mutta ehkä malttia olisi kaivattu niissä vähän lisää.

– Tästä on nyt todella hyvä ja kiva jatkaa kohti Mestaruussarjaa, Kunnas jatkoi.

Voitto oli HJK:lle kahdeksas peräkkäinen. Liigan runkosarjassa on nyt pelattu ja HJK nousi KuPS:sta neljän pisteen päähän. Näin ollen kaikki on vielä auki yläloppusarjaan, jossa joukkueet pelaavat viisi peliä.

Yläloppusarjaan (Mestaruussarjaan) jatkavat KuPS (48), HJK (44), PK-35 Vantaa (38), Åland United (35), PK-35 (26) ja HPS (21). Otteluohjelma julkistetaan tulevan viikon alkupuolella.

KuPS-HJK 0–1 (0–1)
1. 0–1 Jenna Topra

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Jasmin Mansaray
Laura Hillberg
Essi Sainio
Tuuli Enkkilä
Leonie Pankratz (83. Lilli Halttunen)
Jenna Topra
Veera Hellman (90. Linda Nyman)
Ria Karjalainen (86. Ilona Walta)
Oona Sevenius