Klubille vakuuttava kotivoitto

HJK jatkoi lauantaina hyviä esityksiään Kansallisessa Liigassa, kun Ilves kaatui Bolt Arenalla maalein 3–0.

Leonie Pankratz - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnvist

HJK aloitti pelin todella hyvin ja jo ensimmäisen 10-minuuttisen aikana se loi useamman hyvän maalipaikan.

Ensimmäinen jakso jatkui hyvin Klubin hallinnassa ja avausmaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Maaria Rothin hyvä syöttö vapautti Katariina Kosolan, joka puolestaan syötti pallon maalin eteen Leonie Pankratzille, joka sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Maali oli Pankratzin ensimmäinen HJK-paidassa.

Jakson lopussa HJK siirtyi 2–0-johtoon. Ilves-puolustus kaatoi Pankratzin ja seuranneen rangaistuspotkun ampui varmasti maaliin Roth, jolle osuma oli kauden neljäs.

Ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa Klubi loi vielä useamman paikan, mutta ylärimaa lähemmäksi maalia ei päästy. Näin tauolle mentiin Klubin 2–0-johdossa.

Heti toisen jakson alussa HJK ratkaisi pelin ja siirtyi 3–0-johtoon. Pallo ajautui Kosolan kautta Roosa Tuomiselle, joka tykitti pallon upeasti yläkulmaan.

3–0-tilanteessa Klubi piti edelleen pelin hyvin kontrollissaan. Ilves sai muutaman puolittaisen tilanteen, mutta ne Annika Laihanen HJK:n maalilla selvitti varmasti.

Toisessa päässä HJK loi edelleen tukun hyviä hyökkäyksiä ja sai niistä myös maalipaikkoja, mutta enempää maaleja ei pelissä enää nähty. Näin HJK voitti pelin hyvän esityksen jälkeen 3–0.

– Erinomainen peli meiltä tänään. Ja kiitos myös katsomon puolelle hyvästä kannustuksesta, päävalmentaja Arttu Heinonen totesi pelin jälkeen.

Kolme tehtyä maalia ja nollapeli omassa päässä lämmittivät Heinosen mieltä.

– Saimme luotua hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja ja olimme koko ajan vaarallisia pallon kanssa. Puolustuspelaaminen toimi myös ja siitä palkintona nollapeli. Erityisen ylpeä voin olla pelaajien sitoutumisesta joukkueen tekemiseen, Heinonen kertaa.

– Olimme jälleen hyviä jaksojen aluissa ja lopuissa. Se on tärkeä asia. Myös vaihtojen myötä saimme jälleen tänään hyvää tekemistä lisää kentälle, Heinonen kiitteli.

Klubi pelaa ensi lauantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa, kun se kohtaa vieraskentällä HPS:n.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti runkosarjan viimeistä peliä, Jonne Kunnasta sijaistava Heinonen päätti.

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Maaria Roth
Laura Hillberg (74. Ella Burton)
Essi Sainio (80.Sonja Hillberg)
Nea Lehtola (66.Vilma Hakala)
Leonie Pankratz
Tuuli Enkkilä (74.Linda Ruutu)
Ria Karjalainen
Roosa Tuominen (66. Jasmin Mansaray)
Katariina Kosola

HJK – Ilves 3–0 (2–0)
31. 1–0 Leonie Pankratz
44. 2–0 Maaria Roth rp.
50. 3–0 Roosa Tuominen