Klubille vierasvoitto Espoosta

HJK nappasi kolme pistettä mukaansa Tapiolasta 1–0-voitolla FC Hongasta.

Silja Jaatinen - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Pelin ensimmäinen jakso oli selkeää HJK:n hallintaa, mutta Hongan puolustus pystyi pitämään maalipaikat vähissä.

Klubin ensimmäisen hyvän maalipaikan sai kymmenen minuutin pelin jälkeen Oona Sevenius, kun Veera Hellman riisti pallon maalivahti Emma Immoselta. Pallo ajautui Seveniukselle, mutta Immonen pystyi laukauksen vielä torjumaan. Hetkeä myöhemmin Ria Karjalainen ja Essi Sainio pelasivat hyvin yhteen boksin sisällä, mutta Immonen torjui hyvin Sainion laukauksen. Sevenius pääsi vielä jakson lopussa puskemaan kulmapotkusta, mutta Hongan puolustus putsasi pallon maaliviivalta.

Klubi pystyi pitämään Hongan hyökkäykset hyvin kurissa aina jakson viime hetkille asti. Viimeisellä minuutilla Elli Seiro pelasi loistavan paikan Wilma Spetsille, mutta laukaus painui yli maalin.

Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

HJK aloitti toisen jakson hyvin ja 49. minuutin kohdalla syntyi pelin ainoaksi jäänyt osuma. Hellman vapautti laidalta Jenna Topran, jonka hyvä keskitys tavoitti takatolpalta Silja Jaatisen. Jaatisen kauden avausmaali vei HJK:n 1–0-johtoon.

1–0-tilanteessa Klubi kontrolloi edelleen peliä varsin hyvin, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Honka sai loppua kohden hyvän kirin aikaiseksi ja tasoitus oli lähellä pelin yliajalla, kun Ida Heikkinen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Joanna Tynnilä pelasti kuitenkin pallon maaliviivalta.

HJK:lle voitto oli neljäs peräkkäinen ja samalla myös neljäs peräkkäinen peli ilman päästettyä maalia.

– Se oli odotetun tasainen kamppailu. Alun jälkeen saimme viritettyä puolustamiseen kohdilleen ja saimme tehtyä riistoja lähellä Hongan maalia ja toisaalta estettyä pääsääntöisesti heidän vaaralliset etenemisensä. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme tuottamaan hyvän määrän maalipaikkoja, ja peli sujui pääsääntöisesti meidän kontrollissamme. Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa, mutta pystyimme hyvin kontrolloimaan tapahtumia, päävalmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen.

– Kokonaisuutena peli ei ollut ehkä kauneinta, mutta sitäkin arvokkaammat pisteet kotiin. Olen tosi ylpeä pelaajista, kuinka he taas löivät itsensä likoon. Lisäksi olen äärimmäisen kiitollinen staffista, kun olen itse alkuviikosta vähän sairastellut, niin homma on toiminut upeasti koko viikon, Kunnas jatkoi.

HJK:n pelit Kansallisessa Liigassa jatkuvat maanantaina 8.8. vieraspelillä PK-35 Vantaata vastaan.

Honka – HJK 0–1 (0–0)
49. 0–1 Silja Jaatinen

Kokoonpano:
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela
Joanna Tynnilä
Jasmin Mansaray
Essi Sainio
Annika Haanpää (77. Tuuli Enkkilä)
Silja Jaatinen
Jenna Topra
Ria Karjalainen (85. Lilli Halttunen)
Veera Hellman (77. Wilma Sjöholm)
Oona Sevenius