Klubille vierasvoitto Oulusta!

HJK jatkoi sunnuntaina voittoputkeaan ja kaatoi vieraskentällä ONS:n maalein 5–0.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK otti pelin hallinnan itselleen heti ensimmäisestä minuutista lähtien. Ensimmäiset hyvät maalipaikat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, mutta 16. minuutin kohdalla Klubi siirtyi 1–0-johtotilanteeseen. Ria Karjalainen ja Joanna Tynnilä pelasivat hyvin yhteen ja lopulta Lotta Kalske viimeisteli läpiajostaan ottelun avausmaalin. Osuma oli Kalskeelle uran ensimmäinen liigatasolla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kalske osui jälleen. Tällä kertaa Karjalainen ja Linda Nyman taistelivat hyvin boksin sisällä ja Kalske laukoi läheltä pallon alakulmaan. Vain pari minuuttia ehti vierähtämään tästä maalista ennen kuin taululle vaihdettiin lukemat 3–0. Tällä kertaa Lotta Lindström aiheutti vaikeuksia ONS-puolustukselle ja pallo painui maaliin ONS:n omasta pelaajasta.

Näin tauolle mentiin HJK-johdossa 3–0.

Toisella jaksolla Klubi edelleen kontrolloi peliä tehokkaasti, mutta ONS pystyi hieman parantamaan omaa puolustuspelaamistaan. Tästä huolimatta jälkimmäisellä 45-minuuttisella osumia ehti syntymään Klubille kaksi. Tunnin pelaamisen jälkeen Milja Kiviranta prässäsi pallon itselleen puolessa kentässä ja karkasi läpiajoon. Varma sijoitus vei Klubin 4–0-johtoon.

Pelin lopussa Lotta Kalske karkasi vielä kerran ja sijoitti läpiajosta pallon maaliin. Näin Kalske iski uransa ensimmäisen, toisen sekä kolmannen liigamaalinsa, ja saldona samalla hattutemppu.

HJK otti näin puhtaan 5–0-voittonsa ja kasvatti voittoputkeaan seitsemän pelin mittaiseksi.

– Vastassa oli matala blokki, mutta saimme luotua hyvän määrän maalipaikkoja. Prässi toimi tänään myös hyvin ja saimme paljon riistoja. Teimme hienot viisi maalia ja molemmat jaksot olivat hyvin meidän kontrollissamme. Tänään saimme myös jälleen hyvin tuoreita ja energisiä jalkoja kentälle vaihtojen myötä, päävalmentajana Arttu Heinonen iloitsee.

– Nurmialusta tuotti pieniä haasteita ja vähän hidasti pelin rytmiä. Mutta olen tosi iloinen ja ylpeä, miten sitoutuneesti pelaajat jälleen kentällä olivat. Totta kai vielä erityismaininta Lotan hattutempusta, se oli upea suoritus, Heinonen jatkaa.

Sarjataulukossa HJK on kärkipaikalla. KuPS ja Åland United ovat Klubista kolmen pisteen päässä.

HJK jatkaa pelejään ensi lauantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi TPS. Ottelu alkaa klo 16.30.

– Tervetuloa kaikki katsomaan lauantaina huippufutista ja tekemään Kansallisen Liigan yleisöennätys, Heinonen sanoo ja kääntää katseet kohti tulevaa lauantaita.

ONS–HJK 0–5 (0–3)
16. 0–1 Lotta Kalske
20. 0–2 Kalske
22. 0–3 Oma maali
59. 0–4 Milja Kiviranta
79. 0–5 Kalske

Kokoonpano
Annika Laihanen
Mimmi Nurmela (58.Nelli Kalske)
Joanna Tynnilä (74.Maaria Roth)
Helmi Raijas
Linda Nyman (58.Sonja Hillberg)
Tuuli Enkkilä (58.Daniela Tolonen)
Jenna Topra
Lotta Kalske
Lotta Lindström (45.Milja Kiviranta)
Ria Karjalainen
Emilia Kupsanen