Klubin naiset avaavat liigakauden sunnuntaina 10.4

Paljon odotettu liigakauden avaus on sunnuntaina viimein edessä pitkän jo marraskuussa alkaneen hallikauden jälkeen. Talven Liigacup-rupeama on takanapäin ja HJK:n iloksi pokaali saapui raitapaitojen mukana Helsinkiin. Joukkueen valmentajalla Jutta Rautiaisella on kuitenkin huolia.
– Tällä hetkellä joukkueessa on kuusi pelaajaa sivussa loukkaantumisien takia. Kokoonpanoa on ollut vaikea rakentaa, kun pelaajia on näin paljon poissa. Esimerkiksi tuosta liigacupin finaalista meiltä puuttui yksitoista pelaajaa. Viisi oli TU19-maajoukkueen mukana, ja tosiaan ne kuusi loukkaantunutta, Rautiainen kertoo.
Alkukauden liigacup-ottelut ovat sujuneet voitokkaasti, mutta Rautiainen kokee että petrattavaa vielä on.
– Ottelut ovat pääosin olleet melko tasaisia. Viime kauteen katsottuna joukkue on muuttunut aika paljon ja vielä tässä on tehtävää kokoonpanon kanssa. Onneksi olen saanut näitä nuoria lahjakkuuksia mukaan rinkiin, mutta vielä olisi tilaa kokeneemmalle ja varmaotteiselle pelaajalle.
Åland United on pelannut naisten liigaa vuodesta 2006 ja pärjännyt hyvin. Heikoimmat sijoitukset tulivat ensimmäiseltä kahdelta kaudelta, jolloin joukkue sijoittui neljänneksi molempina vuosina. Jutta uskoo, että viime vuoden pronssimitalisti on jälleen tiukka vastustaja.
– Viime vuonna pelasimme kahdesti tasan Åland Unitedin kanssa. Kotiottelu oli tasaisempaa menoa, mutta Ahvenanmaalla olisimme pystyneet voittamaan paremmalla viimeistelyllä. Paikkoja jäi hyödyntämättä. Tällä kertaa haluamme ottaa voiton ÅU:sta, Jutta tuumii.
Ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa sunnuntaina 10.4 klo 13.00. Liput: 6/4 euroa.