Klubin tappioton putki jatkuu, Rose avasi maalitilinsä

Klubin avainpelaaja oli maalivahti Noora Matikainen, joka piti joukkueettaan pystyssä lukuisilla hyvillä torjunnoilla, kun kotijoukkueella oli tiukka painostusvaihe. HJK:n maalit viimeisteli kärkipari Vera Saatamoinen ja Stephanie Rose, jolle osuma oli ensimmäinen raitapaidassa.

Voiton myötä Klubin asema sarjassa neljäntenä vahvistui. Kun kolmantena oleva Honka vielä hävisi kierroksen oman pelinsä TPS:lle, myös sarjan kolmas sija alkaa lähestyä. HJK:n ero kolmanteen sijaan on vielä viisi pistettä, mutta Hongalla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Hyvistä tuloksista huolimatta HJK on viime peleissään ottanut valitettavan tavan aloittaa ottelu huonosti. Edellisen kierroksen Pallokissat-pelin tavoin klubilaiset olivat selvästi alakynnessä ensimmäisen 20 minuutin ajan.

– Täytyy antaa tunnustusta kotijoukkueelle, pallo ja pelaajat liikkuivat terävästi. Meidän puolustuslinjamme puolestaan oli alussa vähän liian kiltti. Maalivahtimme Noora Matikainen piti meitä tässä alun ahdingossa pystyssä, päävalmentaja Maria Virolainen myöntää.

Kokkolalaisten alun tiukka prässi tukahdutti klubilaisten pelinrakentelun lähes täydellisesti. HJK turvautui pitkiin palloihin, jotka Kokkolan puolustuslinja katkaisi helposti. Klubin tilannetta heikensi vielä keskikentän taistelijan Annika Tossavaisen loukkaantuminen 23 minuutin pelin jälkeen.

Avausjakson toinen puolisko oli jo tasaisempi. Kotijoukkue meni kuitenkin johtoon viisi minuuttia ennen taukoa. HJK-maalille annettua keskitystä seuranneesta kaksinkamppailusta pallo ajautui Leigh Jakesille, joka pääsi laukomaan pallon lähietäisyydeltä takakulmaan.

– Selkeä merkkausvirhe, Virolainen kritisoi joukkuettaan.

Toiselle puoliajalle HJK siirtyi kahden kärjen systeemiin, jossa hyökkääjinä pelasivat Saastamoinen ja Rose. HJK onnistui tasoittamaan heti toisen puoliajan alussa Vera Saastamoisen erinomaisella kääntölaukauksella 14-15 metristä takakulmaan.

Toinen jakso sujui vierasjoukkueelta muutenkin ensimmäistä puoliaikaa paremmin, vaikka Kokkolallakin oli omat tilanteensa.

Pelin voittomaali syntyi kymmenisen minuuttia ennen loppua. Vain hetkeä aikaisemmin vaihdosta sisään tullut Laura Hyvönen katkaisi kokkolalaisten syötön keskialueella ja pelasi pallon välittömästi pystyyn Stephanie Roselle. Kentän parhaana palkittu Rose voitti juoksukilpailun topparin kanssa ja sijoitti lopulta pallon maaliin maalivahti Krista Moision torjunnan kautta.

HJK:n siirtyminen johtoon lamaannutti kotijoukkueen, ja voittomaalin jälkeen klubilaisilla oli vielä muutama erinomainen paikka lisätä etumatkaa, mutta viimeistely ei ollut riittävän huolellista.

Päävalmentaja Virolaisella oli helppo työ nostaa esiin joukkueensa paras pelaaja.

– Noora Matikainen maalissa pelasi tänään meille voiton. Hän piti meitä oikeasti pystyssä. Tänään olin myös erityisen iloinen siitä, että kaikki vaihtopelaajamme toivat ylimääräistä virtaa kentälle, Virolainen kiitteli.

Seuraavaksi HJK kohtaa vieraissa tiistaina 28.5. sarjassa toisena olevan PK-35 Vantaan.

Kokkola F10 –
HJK 1-2 (1-0)

40. 1-0  Leigh Jakes

49. 1-1 Vera Saastamoinen

85. 1-2 Stephanie Rose

HJK:n avauskokoonpano:                                                                                                              Noora Matikainen, Jennifer Ludemann, Ella Rinta-Filppula, Annika Tossavainen, Sanna Huhtamo, Julia Säppi, Petra Koivuvaara, Heidi Paajonen,  Jessi Hietanen, Stephanie Rose, Vera Saastamoinen

Vaihtopelaajat:                                                                                                                             Mari Perasto, Ulla Matikainen, Ilona Mikkelä, Laura Hyvönen

Vaihdot:

23′ Annika Tossavainen -> Ulla Matikainen

46′ Petra Koivuvaara -> Mari Perasto

79′ Jessi Hietanen -> Laura Hyvönen

82′ Julia Säppi -> Ilona Mikkelä