Klubista maailmalle: Kosola ja Tynnilä loistavat Mestarien Liigassa

Joanna Tynnilä ja Katariina Kosola ovat esiintyneet vahvasti naisten Mestarien Liigassa.

Joanna Tynnilä - HJK Helsinki. Photo: © Mira LönnqvistHJK:sta on siirtynyt ulkomaille viime vuosien aikana useampi pelaaja. Viimeisen viiden vuoden aikana ulkomaille siirtyneisiin lukeutuvat Eveliina Summanen, Jutta Rantala, Anna Koivunen, Katariina Kosola, Nea Lehtola, Oona Sevenius ja Joanna Tynnilä. Kaikkien ura on tällä hetkellä vahvassa nousukiidossa.

Kosola ja Tynnilä Champions Leaguessa

Katariina Kosola siirtyi Klubista kaudeksi 2022 Umeån riveihin Ruotsiin. Tällä hetkellä Kosola pelaa Ruotsin kärkiseura Häckenissä, joka pelaa myös Mestarien Liigan lohkovaiheessa. Torstaina Kosola iski upean voittomaalin, kun Häcken voitti Real Madridin maalein 2–1.

– Real Madridia vastaan oli hienoa pelata. Taitavia pelaajia oli vastassa ja champpäri-pelit muistaa varmasti loppuelämän. Pelin jälkeen oli aika uskomaton fiilis. Ei tällaisista peleistä osannut vielä vuosi sitten edes kunnolla unelmoida, Kosola kertoo tunnelmiaan.

Mestarien Liigan lohkovaiheessa pelaa ex-klubilaisista myös Joanna Tynnilä, joka siirtyi viime syksynä norjalaisen SK Brannin riveihin. Brann on aloittanut lohkovaiheen loistavasti ja voittanut molemmat pelaamansa pelit. Tynnilä on noussut SK Brannin puolustuksen johtajaksi.

– Champions liigan pelit on ollut kyllä tosi hienoja kokemuksia ja on ollut myös hienoa huomata, että meillä on kasassa sellainen jengi, jolla oikeasti pärjätään näissä peleissä. Varsinkin kotipelissä vielä tunnelmakin oli upea, kun paikalla oli yli 8500 katsojaa, jotka lauloi siellä meidän kannatuslauluja koko pelin. Ja ihan muutenkin olen kyllä tosi vaikuttunut siitä, millainen kannattajakulttuuri täällä Bergenissä on, toppari Tynnilä kertoo.


Rantala ja Summanen Englannissa


Kolme kautta HJK:ssa pelannut (2016–2018) Eveliina Summanen siirtyi Klubista Ruotsiin Örebron riveihin. Sieltä matka jatkui Kristianstadin kautta Englannin Superliigaan, jossa hän pelaa nyt kolmatta kauttaan Tottenhamin riveissä isossa roolissa.

Englannin Superliigassa pelaa myös Jutta Rantala, joka voitti Klubin riveissä maalipörssin ja Suomen mestaruuden 2019. Klubista Rantala siirtyi Kristianstadiin, josta matka jatkui Vittsjön kautta Leicesteriin. Leicesterin riveissä Rantala on tehnyt jo kaksi maalia alkukauden aikana Superliigassa.

Maalivahti Anna Koivunen pelasi Klubissa kaudet 2019 ja 2020, joiden jälkeen matka jatkui Linköpingiin Ruotsiin. Nykyisin Koivunen torjuu palloja BP:n ykkösmaalivahtina.

Nea Lehtola siirtyi Klubista syksyllä 2022 tanskalaisen Bröndbyn riveihin. Tanskassa Lehtola on pelannut koko ajan isossa roolissa. Menneellä kaudella Bröndby voitti hopeiset mitalit Tanskan sarjassa.

Oona Sevenius siirtyi Klubista AC Milanin riveihin kauden 2022 jälkeen. Sevenius debytoi heti myös Serie A:ssa. Tällä kaudella hän edustaa Serie A:n Comoa, jonka riveissä hän on tehnyt jo kaksi maalia alkukauden aikana.

Kaikki Klubista maailmalle viime vuosien aikana siirtyneet pelaajat kuuluvat tällä hetkellä myös Suomen A-maajoukkueeseen.