Lauantaina Bolt Arenalla HJK-Ilves

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan pelissä Ilveksen Bolt Arenalla kello 17.00.

Wilma Sjöholm - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK lähtee lauantain peliin hyvistä asemista, sillä takana on kuuden pelin voittoputki. Näissä kuudessa pelissä HJK on päästänyt vain yhden maalin. HJK:lla on 16 pelistään kertynyt 38 pistettä, eli keskimäärin Klubi on saanut 2,375 pistettä. Maaliero on 45–11.

Viime pelissään HJK voitti kotikentällään NJS:n maalein 7–0. Ria Karjalainen (2), Oona Sevenius (2), Essi Sainio, Leonie Pankratz ja Wilma Sjöholm onnistuivat maalinteossa. Peli oli lähes täydellistä Klubin hallintaa, sillä InStatin tilastojen mukaan Klubi vei muun muassa laukaukset 26–1, onnistuneet syötöt 582–188, pallonhallinnan 67–33 ja maaliodottaman 5,64–0,14.

HJK on hyvän vireensä ansiosta noussut sarjataulukossa jo toiseksi. Kolmantena oleva PK-35 Vantaa on neljän pisteen päässä. Pelin enemmän pelannut KuPS on 10 pisteen karkumatkalla. KuPS ei viikonloppuna pelaa, joten Klubilla on hyvä mahdollisuus kuroa etumatkaa pienemmäksi.

Lauantain peli on Klubille toiseksi viimeinen Kansallisen Liigan runkosarjassa. Runkosarjan jälkeen kuusi parasta jatkaa pelejään Mestaruussarjassa, jossa pelataan yksinkertainen sarja (5 peliä per joukkue). Liigan päätöskierroksella HJK kohtaa vieraskentällä KuPS:n.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Varmuudella pelistä ovat poissa lainalla olevat Daniela Tolonen ja Sonja Hillberg sekä loukkaantunut Katarina Naumanen.

ILVES

Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena. Pisteitä sillä on 16 pelistään 14. Maaleja tamperelaisjoukkue on tehnyt 17 ja päästänyt 40.

Ilves tähyilee loppukauden aikana vielä nousua kuuden parhaan joukkoon. Nyt kuudentena olevalla HPS:lla on pisteitä 18, joten Ilveksen on vielä käytännössä mahdollisuus kiilata itsensä mestaruussarjaan. HPS:n ja Ilveksen väliin mahtuu vielä 16 pisteen FC Honka.

Ilveksen parhaat maalintekijät ovat olleet kolmesti osuneet Heta Olmala ja Silja Tuominen.

Viime pelinsä Ilves hävisi Åland Unitedille maalein 4–0. Sitä ennen tamperelaisjoukkue voitti kaksi peliä putkeen kaatamalla ONS:n ja NJS:n, jotka ovat Ilveksen alapuolella sarjataulukossa.

EDELLISET KOHTAAMISET

HJK ja Ilves ovat tällä kaudella kohdanneet virallisissa peleissä kaksi kertaa. Maaliskuun lopussa Klubi kaatoi Ilveksen Suomen Cupin välierässä maalein 3–0. Maalinteossa onnistuivat Ria Karjalainen (2) ja Veera Hellman. Kansallisen Liigan kevätkierroksella Klubi haki pisteet Tampereelta maalein 4–0, kun Pankratz, Sevenius, Sjöholm ja Jenna Topra tekivät maalit.

Vuodesta 2004 eteenpäin HJK ja Ilves ovat kohdanneet virallisissa peleissä 46 kertaa, joista HJK on voittanut 36 peliä. Tasapelejä on neljä ja Ilves on poistunut kuudesti kentältä voittajana. Maaliero 46 pelistä on Klubin hyväksi 85–36.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Upeaa, että pääsemme jatkamaan kotikentällämme otteluita. Oma pelaamisemme on mennyt jatkuvasti kauden mittaan eteenpäin sekä henki joukkueessa on tällä hetkellä erittäin hyvä. Oma pallollinen pelaamisemme tuottaa hyvän määrän maalipaikkoja sekä pystymme suhteellisen hyvin pitämään vastustajat poissa maalipaikoilta. Tämän päälle on hyvä rakentaa myös lauantaina, mutta kovaan testiin varmasti joudumme. Ilves jahtaa edelleen tiukasti paikkaa mestaruussarjassa ja jokainen ottelu heitä vastaan tälläkin kaudella on ollut kokonaisuudessa tiukka.

– Olemme valmistautuneet otteluun, kuten kaikkiin peleihimme, laadukkaasti. Tiedän, että olemme valmiita lauantaina ja toivonkin, että hyvän peliesityksen sekä pisteiden lisäksi pystymme nauttimaan joukkueena näistä tiukoista peleistä ja ottamaan parhaamme irti jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa.

HJK – Ilves
Lauantaina 20.8.2022 klo 17.00
Bolt Arena
Kansallinen Liiga