Lauantaina HJK-HPS Bolt Arenalla

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa tulevana lauantaina, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu Helsingin Palloseura. Peli alkaa kello 14.00.

Jenna Topra - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on avannut kautensa hyvin, sillä kahdesta pelistä on kertynyt kaksi voittoa. Avauskierroksella Klubi voitti Åland Unitedin 4–2 ja toisella ottelukierroksella vieraskentällä ONS kaatui lukemin 3–0.

Avauspelissä HJK:n maalit viimeistelivät Veera Hellman (2), Ria Karjalainen sekä Oona Sevenius. ONS-matsissa maalinteossa onnistuivat Ilona Walta, Leonie Pankratz sekä Karjalainen.

ONS-kamppailussa Klubi oli Åland-pelin tavoin selvästi niskan päällä. Myös Instatin-tilastot kertovat samaa tarinaa, sillä HJK oli muun muassa laukauksissa (29–1), pallonhallinnassa (64–36), maaliodottamassa (4,03–0,03) ja onnistuneissa syötöissä (549–317) selvästi vastustajaansa edellä.

Suomen U19-maajoukkue pelasi tiistaina EM-jatkokarsintapelin Saksaa vastaan. Peli päättyi 1–1 Seveniuksen tehtyä Suomen maalin. Saksa kuitenkin eteni EM-kisoihin voitettuaan rangaistuspotkukilpailun. HJK:n pelaajista minuutteja kirjasivat Laura Hillberg, Sonja Hillberg, Jasmin Mansaray, Daniela Tolonen, Tea Heininen sekä Sevenius. Kuusikko palaa HJK:n vahvuuteen torstaina.

HJK:n tuore hankinta Linda Nyman on harjoitellut joukkueen mukana noin viikon ajan. Hän on mukana lauantain pelissä, mikäli kansainvälinen pelaajasiirto valmistuu ennen ottelua.

HELSINGIN PALLOSEURA

Myös HPS on pelannut kaksi Kansallisen Liigan ottelua. Avauspelissään se pelasi 3–3-tasapelin sarjanousija NJS:aa vastaan ja sarjan toisella kierroksella 1–1-tasapelin PK-35:sta vastaan. HPS:n maaleista ovat vastanneet Aino Lehtinen (2), Hanna Onufriew sekä Aada Nurmi.

HPS pelaa toista kauttaan naisten pääsarjassa. Kaudella 2021 se sijoittui sijalle yhdeksän ja joutui karsimaan liigapaikastaan. Karsinnoissa se voitti kuitenkin NJS:n ja näin pelit jatkuvat tälläkin kaudella pääsarjassa.

Joukkueen päävalmentajana toimii Mari Savolainen, jolla on pitkä historia HJK:n tyttöjen valmentajana. Savolaiselle kausi 2022 on ensimmäinen liigajoukkueen päävalmentajana.

HPS:ssa on useampi pelaaja, jolla on vahva HJK-tausta. Muun muassa Ella Pesonen, Neela Antikainen, Aura Nyholm, Josefina Ndombele, Helmi Halomo ja Tuuli Siponen ovat pelanneet vuosia HJK Akatemiassa tai liigajoukkueessa. Myös Helmi Vapola, Eerika Hämäläinen ja Julia Haikonen ovat edustaneet urallaan HJK:ta.

EDELLISET KOHTAAMISET

HJK ja HPS ovat kohdanneet pääsarjassa kaksi kertaa. Molemmat pelit pelattiin kaudella 2021.

Kevään pelissä Bolt Arenalla HPS nappasi pisteet itselleen maalein 2–0. Syksyn peli Paloheinässä puolestaan päättyi lukemiin 1–1. Näin olleen HJK hakee edelleen ensimmäistä pääsarjatason voittoaan HPS:sta.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAKSEN MIETTEET

– Viime viikkoina paljon pelaajiamme on ollut eri maajoukkueiden mukana edustamassa Suomea, mikä on hieno asia kaikkinensa. Samaan aikaan joukkue on varmasti innoissaan, kun pääsee palaamaan jälleen yhdessä liigaotteluiden pariin kotikentälle. Samalla meille on tärkeää, että pystymme jälleen näyttämään parastamme kotiyleisölle.

– HPS on varmasti näytönhaluinen sekä vaarallinen joukkue, joka pystyy puolustamaan laadukkaasti tiiviinä sekä hyökkäämään nopeasti vastaan. He ovat myös vieneet pallollista pelaamistaan eteenpäin viime vuodesta. Meille tärkeää on, että pystymme jatkamaan laadukasta pallollista pelaamistamme sekä pitämään kenttätasapainon hyvänä. Maalintekopaikkoja tulee pystyä luomaan eri keinoin, sekä tunnistamaan eri mahdollisuudet prässätä laadukkaasta. Näillä keinoilla saadaan pidettyä pisteet Töölössä, Kunnas painottaa.

HJK – HPS
Lauantaina 16.4.2022 klo 14.00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena

Huom! Stadionin lipunmyyntipiste HJK toimiston sisäänkäynnillä Bolt Arenalla klo 12.00 alkaen.