Lauantaina HJK-KuPS Bolt Arenalla

HJK ja KuPS kohtaavat lauantaina Kansallisen Liigan kärkikamppailussa Bolt Arenalla kello 14.00.

Essi Sainio - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

Lauantaina Bolt Arenalla pelataan huikea Kansallisen Liigan ottelu, kun HJK saa vieraakseen Kuopion Palloseuran. Viime kauden Suomen mestari KuPS on sarjakärjessä 24 pisteellään. HJK on kolmantena 19 pistellään. KuPS on pelannut tosin pelin enemmän, joten lauantaina jaetaan tärkeitä pisteitä liigan kärkikamppailun suhteen.

HJK voitti viime pelissään vieraskentällä Ilveksen maalein 4–0.  Peli oli lähes täydellistä Klubin dominointia, josta kertovat myös InStatin tilastot: Laukaukset 26–3, pallonhallinta 58–42, onnistuneet syötöt 486–378 ja maaliodottama 4,36–0,55. Klubin maaleista pelissä vastasivat Leonie Pankratz, Oona Sevenius, Jenna Topra ja Wilma Sjöholm.

HJK on tämän kauden kahdeksasta pelistään voittanut kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran. Pistesarakkeessa on siis 19 pistettä. Maaliero kahdeksasta pelistä on 21–7. Parhaat maalintekijät ovat olleet neljästi onnistuneet Ria Karjalainen ja Sevenius.

HJK:lla on ollut pitkin kevättä paljon poissaoloja, mutta pelaajatilanne paranee viikko viikolta. KuPS-peliin Klubi saa taas mahdollisesti pari sivussa ollutta pelaajaa mukaan kokoonpanoon.

KUOPION PALLOSEURA

KuPS:n naisten edustusjoukkue syntyi loppuvuodesta 2018, kun Naisten Liigasta Ykköseen pudonneen Pallokissojen edustusjoukkueen toiminta ja sarjapaikka siirtyi KuPS:n alaisuuteen. KuPS sai kuitenkin kaudeksi 2019 liigapaikan täydennysmenettelyn kautta PK-35 Vantaan jäätyä ilman liigalisenssiä. KuPS on noussut ryminällä tämän jälkeen liigan kärkikamppailuun mukaan ja voitti Suomen mestaruuden 2021.

Viime kaudella KuPS pelasi vakuuttavan kauden ja voitti siis Suomen mestaruuden. Tahti on jatkunut myös tällä kaudella hyvää, sillä kuopiolaisjoukkue on sarjakärjessä 24 pisteellään yhdeksästä pelistä. Ainoan tappionsa KuPS koki PK-35 Vantaalle maalein 0–1.

Päävalmentaja Ollipekka Ojalalla on käytössään erittäin vahva ja laaja materiaali. Ulkomaalaisvahvistukset Lavdije Begolli, Gentjana Rochi, Maja Göthberg, Gabriella Cuevas ja Taryn Jakubowski sekä TiPS:stä täksi kaudeksi Kuopioon siirtyneet Oona Siren, Emmi Siren, Liina Nora ja Anna Nurmi muodostavat vahvan rungon joukkueelle. Isossa roolissa ovat joukkueessa myös Aino Kröger ja Emma Peuhkurinen.

KuPS on tehnyt tällä kaudella peräti 36 maalia, joista Begolli on tehnyt 14 ja Rochi kahdeksan.

EDELLISET KOHTAAMISET

Koska Kuopion Palloseuran naisten joukkueen historia on vielä varsin lyhyt, ovat HJK ja KuPS kohdanneet pääsarjatasolla yhteensä kahdeksan kertaa. Peleistä neljä on päättynyt HJK:n voittoon ja neljä kuopiolaisten voittoon. Toki huomioitavaa on, että kaudesta 2019 eteenpäin HJK voitti neljä ensimmäistä kohtaamista ja KuPS on vienyt nimiinsä neljä viimeisintä peliä.

Maaliero kahdeksasta liigapelistä on HJK:n hyväksi 17–15.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Paluu Bolt Arenalle ja KuPS vieraana, niin tulossa todella hieno Kansallisen Liigan ottelu, joka ei varmastikaan jätä ketään kylmäksi. Joukkue on valmistautunut hyvin ja tutuilla rutiineille myös tähän kohtaamiseen. Edellisenä viikonloppuna Tampereella onnistuimme hyvin läpi ottelun ja oman pelaamisen perusperiaatteisiin tulee nojata myös lauantaina.

– KuPS on aloittanut vahvasti, mutta uskomme, että pystymme omalla toiminnallamme horjuttamaan heidän vahvuuksiaan ja kuten alkukausi on osoittanut, niin pystymme muuttamaan ottelun kulkua myös vaihdoilla. Tämä on ehdottomasti yksi joukkueemme vahvuuksista, johon tulee myös nojata lauantaina, toteaa Jonne Kunnas.

HJK – KuPS
Lauantaina 28.5.2022 klo 14.00
Kansallinen Liiga – Bolt Arena
Stadionin lipunmyyntipiste HJK-toimiston sisäänkäynnillä Bolt Arenalla palvelee klo 12.30 alkaen.
Ottelua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta.