Lauantaina HJK-NJS Bolt Arenalla

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan ottelussa Bolt Arenalla NJS:n kello 15.00.

Ilona Walta - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELEMAT

HJK on tällä hetkellä erinomaisessa vireessä, sillä joukkue on voittanut viisi edellistä peliään. Voittoputken myötä Klubi on noussut sarjataulukossa jo toiseksi. 15 pelistään Klubi on kerännyt 35 pistettä, eli keskimäärin 2,33 pistettä per peli. Maaleja Klubi on tehnyt 38 ja päästänyt vain 11 maalia.

HJK edellä sarjataulukossa on pelin enemmän pelannut KuPS, jolla pisteitä on 45. Kolmantena on PK-35 Vantaa, jolla on piste vähemmän kuin HJK:lla. Neljäntenä on Åland United, joka on seitsemän pisteen päässä HJK:sta.

HJK kohtasi edellisessä pelissään maanantaina vieraskentällä PK-35 Vantaan. Peli päättyi HJK:n 3–1-voittoon. Maalinteossa onnistuivat Veera Hellman, Oona Sevenius ja Jenna Topra. Seveniukselle maanantain pelin maali oli jo kauden kymmenes.

InStatin tilastojen mukaan voitto oli myös ansaittu, sillä HJK oli muun muassa laukauksissa (16–7), onnistuneissa syötöissä (363–344), pallonhallinnassa (51–49 %) ja maaliodottamassa (2,65–0,64) vantaalaisjoukkuetta edellä.

Maanantain pelissä HJK:n riveissä debytoi Linda Nyman, joka liittyi joukkueeseen jo alkukaudesta. Loukkaantuminen piti keskikenttäpelaajan sivussa alkukauden, mutta nyt Nyman on taas joukkueen käytettävissä. Essi Sainio oli maanantain pelistä sivussa, mutta hän palaa taas lauantain pelissä Klubin kokoonpanoon.

HJK:n pelaajista Daniela Tolonen (HPS) ja Sonja Hillberg (NJS) jatkavat edelleen toistaiseksi lainapesteillään.

HJK:lla on Kansallisen Liigan runkosarjassa jäljellä vielä kolme peliä. NJS:n lisäksi vastassa ovat vielä Ilves kotona ja KuPS vieraskentällä. Runkosarjan jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat pelejään Mestaruussarjassa, jossa pelataan yksinkertainen sarja. Pisteet runkosarjasta jäävät voimaan.

NURMIJÄRVEN JALKAPALLOSEURA

NJS nousi täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan täydennysmenettelyn kautta, kun TiPS ei liigassa enää jatkanut. Viime kaudella NJS sijoittui Ykkösessä toiseksi ja hävisi liigakarsinnoissa HPS:lla. Takaovi liigaan kuitenkin avautui marraskuussa.

NJS:lla kausi on ollut pisteiden valossa haastava. 15 pelistä on kertynyt vasta kaksi pistettä, joilla nurmijärveläiset ovat sarjataulukon jumbona. 15 pelissään NJS on tehnyt kuusi maalia ja päästänyt 58.

HJK-laina Sonja Hillberg ei sääntöjen mukaan saa pelata lauantaina HJK:ta vastaan. Sivussa ovat myös Peppi Puhakka, Pinja Eklund ja Venla Mäkelä, jotka suuntaavat ulkomaille opiskelemaan.

EDELLISET KOHTAAMISET

Kevään peli Kansallisessa Liigassa oli HJK:n ja NJS:n ensimmäinen virallinen kohtaaminen. Klaukkalassa pelattu peli päättyi HJK:n voittoon 2–1. Annika Huhta vei Klubin johtoon, mutta NJS:n Venla Mäkelä tasoitti toisella jaksolla. Lilli Halttusen voittomaali toi kuitenkin Klubille kolme pistettä pelistä.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Maanantain peliin voi olla tyytyväinen, hyvä tulos ja kelpo esitys. Muutenkin olemme pelanneet hyvin viime viikot. Olemme luoneet hyvän määrän maalipaikkoja ja pitäneet taas vastustajien paikat vähissä. Nyt on tärkeä, että pystymme jatkamaan tästä ja vielä edelleen kehittämään pelaamistamme.

– Kevään peli NJS:aa vastaan oli tuloksellisesti tiukka ja NJS pystyi tuottamaan meille tiettyjä vaikeuksia siinä pelissä. Helpolla emme tule pääsemään lauantaina, mutta vahva luotto on tällä hetkellä meidän pelaamiseemme. Meillä on varmasti lauantaina pallonhallinta pelissä, mutta se pitää pystyä myös kääntämään murtautumisiksi ja sitä kautta maalipaikoiksi.

– Edessä on hieno loppukausi ja nyt täysi fokus NJS-peliin, josta tavoitteena on kolme pistettä kotiyleisön edessä. Kiva päästä kahden vieraspelin jälkeen taas kotikentälle Boltille. Toivottavasti saamme jälleen vahvaa tukea kotiyleisöltämme.

HJK – NJS
Lauantaina 13.8.2022 klo 15.00
Bolt Arena
Kansallinen Liiga