Lauantaina HJK – PK-35 Vantaa Bolt Arenalla

HJK pelaa lauantaina Kansallisen Liigan ottelun Bolt Arenalla PK-35 Vantaata vastaan kello 17.00.

Ilona Walta - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

Kansallista Liigaa on pelaamatta kauden 2022 osalta enää kolme ottelukierrosta. Klubilla on jäljellä vielä kotipelit PK-35 Vantaata ja PK-35:sta vastaan sekä viimeisellä kierroksella vieraspeli KuPS:aa vastaan.

Klubi on kerännyt 20 pelistään 48 pistettä, eli 2,4 pistettä per peli. Sarjakärki KuPS:lla pisteitä on 54. Kolmantena oleva Åland United ja neljäntenä oleva PK-35 Vantaa ovat Klubista yhdeksän pisteen päässä. Näin ollen pelin henki on selvä: Yksikin piste lauantain pelistä varmistaa Klubille hopeiset mitalit.

Viime pelissään HJK kaatoi vieraskentällä HPS:n maalein 3–0. Maaleista vastasivat Oona Sevenius, Leonie Pankratz ja yksi maali merkittiin omaksi maaliksi. Varsinkin toinen jakso pelistä oli selvää Klubin hallintaa, joten pisteet matkasivat ansaitusti Töölöön.

Sevenius teki HPS-pelissä jo kauden 15. maalinsa. Ria Karjalainen on tehnyt yhdeksän maalia, Pankratz kuusi ja Jenna Topra neljä.

HJK on ollut hyvässä iskussa läpi kesän ja syksyn. Nyt takana on peräti 11 peliä ilman tappiota. Näistä 11 pelistään HJK on voittanut yhdeksän. HJK on viimeksi hävinnyt toukokuun lopussa. Koko kauden maaliero on 53–12.

PK-35 VANTAA

PK-35 Vantaa on sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä. Vantaalaiset ovat tasapisteissä kolmantena olevan Åland Unitedin kanssa. Näin ollen mitalitaistelun suhteen PK:lla on lauantaina Klubin vieraana äärimmäisen tärkeä peli.

Viime pelinsä PK-35 Vantaa hävisi kotikentällään KuPS:lle maalein 1–3. Syksy on ollut vantaalaisille vaikea, sillä seitsemästä edellisestä pelistään se on voittanut vain yhden.

PK-35 Vantaan paras maalintekijä on ollut tällä kaudella Karoliina Autio (11 maalia). Toiseksi tehokkain on ollut Wilma Forsblom yhdeksällä osumallaan.

EDELLISET KOHTAAMISET

Tällä kaudella HJK ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet Kansallisessa Liigassa kahdesti. Kevään pelin Bolt Arenalla voitti vierasjoukkue PK maalein 1–0. Jälkimmäisen pelin Myyrmäessä puolestaan voitti HJK lukemin 3–1. Suomen Cupissa HJK voitti välierässä jatko-ottelun jälkeen PK-35 Vantaan lukemin 3–2.

Historian aikana HJK PK-35 Vantaa ovat kohdanneet virallisissa peleissä yhteensä 44 kertaa. HJK on voittanut 15 peliä ja PK-35 Vantaa 23 peliä. Tasapelejä on 6. Maaliero peleistä on vantaalaisten hyväksi 91–54.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Pelit PK-35 Vantaata vastaan ovat aina todella tasaisia, eikä tämä tule nytkään muuttumaan. Olemme pelanneet nyt jo pitkään hyvin, joten se antaa hyvän luottamuksen omaan tekemiseemme. Sen enempää ei sarjataulukkoja katsella – kolme peliä ja cupin finaali on vielä edessä ja jokaista peliä lähdemme voittamaan. Nyt fokus on lauantain pelissä.

– PK-35 Vantaa on erittäin kokenut joukkue ja täynnä hyviä yksilöitä. Ja motivaatio on varmasti korkealla, sillä he tarvitsevat pisteitä mitalitaisteluun. Varmasti hyvä ja laadukas futispeli on edessä ja toivottavasti saamme taas hyvää tukea kotiyleisöltä.

– Meidän pelaajatilanteemme on nyt varsin hyvä, joten pääsemme tähänkin peliin nyt hyvistä asemista.

HJK – PK-35 Vantaa
Lauantaina 24.9.2022 klo 17.00
Bolt Arena
Kansallinen Liiga