Lauantaina HJK – PK-35 Vantaa

HJK pelaa lauantaina Kansallisen Liigan Mestaruussarjan avauspelinsä, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa.

Linda Nyman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Kansallisen Liigan runkosarja päättyi pari viikkoa sitten ja nyt edessä ovat vielä kuuden joukkueen Mestaruussarja sekä neljän joukkueen Haastajasarja. Mestaruussarjassa ovat mukana KuPS (46), Åland United (39), HJK (37), FC Honka (33), PK-35 Vantaa (28), sekä HPS (24).

Runkosarjan pisteet jäävät voimaan ja joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. HJK:n ensimmäinen vastustaja on PK-35 Vantaa.

Klubi ja PK-35 Vantaa kohtasivat edelliskerran maanantaina, jolloin ne pelasivat Suomen Cupin finaalipaikasta. Klubi voitti pelin 4–0 ja eteni näin cupin finaaliin Olympiastadionille.

– Se oli meiltä hyvä peli, jonka seurauksena saimme erinomaisen lopputuloksen. Cupin finaali tuo hyvän lisän syksyyn, mutta onneksi meillä on liigassa myös paljon vielä pelattavaa. Upea syksy siis tulossa, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

– Nyt alkuviikko on palauteltu maanantain pelistä, jotta olemme taas valmiita vääntämään pisteistä. Vastaan tulee varmasti sisuuntunut vierasjoukkue, joka haluaa aiheuttaa meille vaikeuksia mitalitaisteluun, päävalmentaja lisää.

Klubilla oli syksyllä pieni suvantovaihe tuloksellisesti, kun se jäi kolmessa pelissä ilman pisteitä. Nyt hankala jakso on käännetty ja Klubi lähtee hyvässä vireessä Mestaruussarjan peleihin.

– Meillä on tavoitteena jatkaa siitä, mihin edellisissä peleissä olemme jääneet: Eli hyökätä laadukkaasti ja pyrkiä hyödyntämään vielä tehokkaammin meidän maalintekopaikkamme. Toisaalta meidän pitää koko ajan huomioida kenttätasapaino, jotta saamme estettyä vastustajaa pelaamasta nopeita hyökkäyksiä.

Tuleva viikonloppu on varsinainen futiksen Superviikonloppu Töölössä. Perjantaista sunnuntaihin alueella pelataan kansainvälinen junioriturnaus HJK Cup. Lauantaina Kansallisen Liigan pelin jälkeen Bolt Arenalla puolestaan kohtaavat hyväntekeväisyyspelissä HJK All Stars sekä FC Gilla.

– Me tarvitsemme kotiyleisön tuen myös syksyn viimeisiin peleihin ja toivotamme tervetulleeksi koko joukkueen puolesta kaikki kannustamaan meidät voittoon lauantaina, päävalmentaja painottaa.

Naisten Mestaruussarjan ottelu, sekä HJK All Starsin ja FC Gillan välinen hyväntekeväisyysottelu muodostavat yhden suuren tapahtuman. Tapahtuman tuotot lahjoitetaan Kympin Lasten toimintaan.