Lauantaina Ilveksen vieraaksi

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa lauantaina, kun edessä on vieraspeli Ilvestä vastaan.

Jenna Topra - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK on pelannut tämän kauden Kansallisessa Liigassa seitsemän ottelua, joista on kertynyt viisi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. 16 pisteellään Klubi on sarjataulukossa kolmantena. Edellä ovat PK-35 Vantaa ja KuPS, joilla molemmilla on 21 pistettä. Kaksikosta KuPS on pelannut pelin enemmän.

Seitsemässä pelissään HJK on tehnyt 17 maalia ja päästänyt 7. Parhaat maalintekijät ovat olleet Ria Karjalainen (4) ja Oona Sevenius (3).

Viime pelissään HJK voitti vieraskentällä NJS:n maalein 2–1. Peli on lähes täydellistä Klubin hallintaa, josta kertovat myös InStatin tilastot: mm. Laukaukset (24-2), maaliodottama (3,29-0,05), onnistuneet syötöt (518-225), pallonhallinta (65-35%) olivat selvästi HJK:n hyväksi. NJS-pelissä Klubin maaleista vastasivat Annika Huhta ja Lilli Halttunen. Huhdalle maali oli kauden ensimmäinen ja Halttuselle toinen.

Klubilla on ollut viime peleissä paljon poissaoloja, mutta tilanne on menossa koko ajan parempaan suuntaan. Lauantain peliin Klubi saa mahdollisesti mukaan taas pari viime peleissä sivussa ollutta pelaajaa.

ILVES

Ilveksellä on HJK:n jälkeen toiseksi eniten naisten pääsarjakausia, yhteensä 34. Parhaat saavutukset ovat hopeiset mitalit kausilta 1992 ja 2016.

Ilves on pelannut Klubin tavoin tällä kaudella seitsemän peliä Kansallisessa Liigassa. Saldona peleistä on seitsemän pistettä, jotka ovat tulleet voitoilla Hongasta ja ONS:sta sekä tasapelistä NJS:aa vastaan. Sarjataulukossa Ilves on tällä hetkellä sijalla kuusi.

Ilveksestä maalinteossa on onnistunut tällä kaudella kahdeksan eri pelaajaa. Tehokkain on ollut toistaiseksi Saana Tuomala, joka on onnistunut kahdesti maalinteossa. Tehtyjä maaleja on yhteensä kahdeksan ja päästettyjä 16.

Edellisessä pelissään Ilves kärsi kotikentällään 1–4-tappion Åland Unitedille.

– Näytimme kuitenkin, että pystymme hallitsemaan palloa kovaa joukkuetta vastaan ja uskon, että jos hoidamme puolustuspelaamisen paremmin Klubia vastaan, niin meillä on hyvät mahdollisuudet saada siitä pelistä kolme pistettä, Ilves-pelaaja Emmaliina Tulkki kertoo joukkueen verkkosivuilla.

EDELLISET KOHTAAMISET

HJK ja Ilves ovat kohdanneet kaudesta 2004 eteenpäin virallisissa peleissä 45 kertaa. Peleistä 35 on päättynyt HJK:n voittoon. Tasapelejä on neljä ja Ilves on voittanut kuudesti. Maaliero on 117–38 Klubin hyväksi.

HJK ja Ilves kohtasivat viimeksi maaliskuussa Suomen Cupin puolivälieräpelissä. HJK voitti pelin 3–0, kun Ria Karjalainen (2) ja Veera Hellman (1) onnistuivat maalinteossa.

Viime kaudella Klubi ja Ilves kohtasivat kahdesti Kansallisessa Liigassa. HJK voitti pelit lukemin 3–0 ja 3–1.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Edellisessä ottelussa Nurmijärvellä loimme erittäin hyvän määrän maalipaikkoja jälleen. Tätä on tärkeä päästä jatkamaan lauantaina Tampereella, sekä tietysti olla näissä maalipaikoissa tehokkaampia. Lisäksi on tärkeää, että pystymme jatkamaan laadukasta pallollista pelaamistamme Ilveksen eri prässimuotoja vastaan.

– Ilves on mielestäni aloittanut pelillisesti kauden nousujohtoisesti. Pelaamisessa näkyy selkeä rakenne ja joukkue pystyy aiheuttamaan vaaraa vastustajille useilla eri keinoilla. Varmasti haastava ja erilainen ottelu luvassa kuin meidän viime ottelumme. Joukkueessamme on äärimmäisen hyvä henki päällä ja haluankin sen näkyvän myös jälleen pelikentällä, kun pisteiden lisäksi otamme jälleen askeleen eteenpäin pelaamisessamme, Jonne Kunnas summaa joukkueen tilannetta.

Ilves – HJK
Lauantaina 21.5.2022 klo 14.00
Kansallinen Liiga – Kauppi 3, Tampere