Lauantaina Jyväskylään

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa lauantaina, kun ohjelmassa on ottelu Jyväskylän Pallokerhon vieraana Harjun Stadionilla.

Kansallista Liigaa on pelattu nyt runkosarjan ensimmäisen kierros. Klubilla on pisteitä yhdeksästä pelistä 14, joilla se on tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä. Klubin edellä ovat KuPS, TiPS ja Åland United.

Lauantain vastustaja JyPK on avannut kautensa hieman tahmeasti. Yhdeksän pelin jälkeen jyväskyläläiset ovat vielä ilman pisteitä ja sijoitus tällä hetkellä jumbona.

Kauden avauspelissä HJK ja JyPK kohtasivat Bolt Arenalla. Silloin Klubi voitti pelin maalein 4-1. Maalinteossa onnistuivat Linda Ruutu (2), Vilma Hakala ja Silja Jaatinen. JyPK:n ainokaisen pelissä viimeisteli Riikka Lilja.

Klubi lähtee lauantain vieraspeliin ennakkosuosikkina, mutta päävalmentaja Jonne Kunnas korostaa, että fokus pitää olla omassa tekemisessä.

– JyPK tekee varmasti kaikkensa sen eteen, että he pisteitä pelistä saavat. Vaikka JyPK:n kausi on tuloksellisesti ollut vaisu, ovat he parhaimmillaan pystyneet hallitsemaan jaksoja pelien sisällä melkein kaikkia joukkueita vastaan. Helpolla emme tule pääsemään tässäkään pelissä ja täysi keskittyminen pitää olla omaan tekemiseen, Kunnas kertoo.

– Odotettavissa on, että JyPK puolustaa tiiviisti matalalla ja pallonhallinta pelissä on meillä. Meidän on löydettävä ne oikeat hetket ja tilat edetä sekä murtautua, ja sitä kautta pystyä luomaan maalipaikkoja. Lauantaina korostuu myös molemmissa päissä boksipelaaminen, Kunnas sanoo.

Klubi pelasi edellisen pelinsä liigassa kesäkuun alussa, joten takana on nyt lähes kuukauden pelitauko.

– Pidimme taukoa treeneistä pari viikkoa, joka tuli tarpeeseen tiukan kevään jälkeen. Osa pelaajistamme oli myös U23-maajoukkueen mukana Ruotsissa, mutta nyt olemme pystyneet lataamaan akkuja hyvin ja olemme valmiita niin henkisesti kuin fyysisesti jatkamaan pelejä liigassa, Kunnas sanoo.

Kuukauden pelitauko tuli Klubille myös hyvään paikkaan, sillä sairastuvalla oli keväällä kova ruuhka.

– Saimme jo ennen taukoa muutaman pelaajan takaisin pelikuntoon. Edelleen muutama pelaaja on sivussa, mutta heidänkin paluunsa lähenee tässä pikku hiljaa. Valitettavasti Wilma Sjöholmin kausi on kuitenkin ohi loukkaantumisen takia, Kunnas kertoo.

JyPK ja HJK kohtaavat lauantaina 3.7. Harjun Stadionilla kello 16.00. Ruutu+ näyttää pelin tuttuun tapaan suorana lähetyksenä.