Lauantaina Kansallista Cupia Talissa: HJK – Åland United

HJK pelaa lauantaina Kansallisen Cupin lohkovaiheen viimeisen pelinsä, kun Talin halliin saapuu vieraaksi Åland United.

Veera Hellman - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Klubi on pelannut Kansallisessa Cupissa kaksi peliä. Ensimmäisessä se voitti HPS:n 3–1 ja toisessa, viime sunnuntaina, PK-35:n maalein 6-1. Kahden voiton myötä Klubi on varmistanut paikkansa jo Kansallisen Cupin puolivälieriin, johon etenee kolmesta lohkosta yhteensä kahdeksan joukkuetta.

Kansallinen Cup pelataan kokonaisuudessaan ennen Kansallisen Liigan alkua. Puolivälierät ja välierät maaliskuussa ja finaali huhtikuun alussa. Kansallinen Liigan alkaa 16. päivä huhtikuuta. Kansallisen Cupin neljä parasta joukkuetta etenevät Suomen Cupissa suoraan 5. kierrokselle.

Åland on pelannut Kansallisessa Cupissa yhden pelin, jossa se voitti kotikentällään PK-35:n maalein 4–0.

– Pelasimme erinomaisen pelin viime sunnuntaina, ja klassisesti siitä on hyvä jatkaa. Alkuviikko palauteltiin pelistä, mutta loppuviikkoa kohden on menty kovempaa ja käännetty katseita myös tulevaan Åland-peliin, päävalmentaja Arttu Heinonen kertoo.

Åland on ollut viime vuosina mukana liigan kärkitaistelussa. Suomen Cupin joukkue on voittanut kolmesti putkeen. Ålandin kokoonpano on muuttunut hieman viime kaudesta, mutta myös kauteen 2023 se lähtee varmasti hakemaan menestystä liigasta ja cupeista.

– Åland on saanut muutaman mielenkiintoisen vahvistuksen ja moni viime kauden runkopelaaja jatkaa tälläkin kaudella. Kova joukkue tulee meitä vastaan ja peli varmasti eroaa kahdesta aikaisemmasta pelaamastamme pelistä. Tämä on hyvä sauma nyt nähdä, että missä menemme, kun liigan alkuun on se kuutisen viikkoa aikaa, Heinonen pohtii.

– PK-35:sta vastaan pystyimme jakamaan vastuuta useammalle ja saimme annettua myös lepovuoron tai pienemmät minuutit maajoukkueissa urakoineille pelaajille. Se oli hyvä osoitus meidän laajasta ja laadukkaasta ringistä, joka meillä tällä kaudella on. Joukkueesta huokuu halu menestyä ja se näkyy kaikessa tekemisessämme, päävalmentaja lisää.

Pelaaja- ja loukkaantumistilanne joukkueessa on hyvä, vaikkakin poissaoloja on vielä jonkin verran.

Lilli Halttunen, Lotta Kalske ja Ria Karjalainen ovat sivussa tällä hetkellä vammojen takia. Ja toki myös Jasmin Mansaray. Muuten tilanne on tosi hyvä ja saimme viime pelissä kentällä mukaan myös uuden pelaajan, Helmi Raijaksen. Hyvistä asetelmista lähdemme pelaamaan lauantaina ja toivottavasti saamme taas kotiyleisöltä hyvää tukea katsomon puolelta, Heinonen päättää.

HJK – Åland United
Kansallinen Cup
4.3.2023 klo 14.00, ovet avoinna klo 13.00 alkaen
Talin halli

Matsiliput hjk.lippu.fi sekä ovelta.
Kausikorttilaisille veloitukseton sisäänpääsy (paikka varattava ennakkoon).
HJK TV näyttää pelin suorana lähetyksenä, striimin hinta 3 €.