Lauantaina ONS:n vieraaksi Ouluun

HJK kohtaa lauantaina Kansallisen Liigan pelissä vieraskentällä ONS:n.

Nea Lehtola - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

ENNAKKOASETELMAT

HJK avasi kautensa Kansallisessa Liigassa vakuuttuvasti, kun se voitti avauspelissään Åland Unitedin maalein 4–2. Klubista maalinteossa onnistuivat Veera Hellman (2), Ria Karjalainen sekä Oona Sevenius. Ottelu oli Klubilta erinomainen, jota tuki myös InStatin tilastot – muun muassa laukaukset (28–5), pallonhallinta (65–35 %) sekä onnistuneet syötöt (516–284) olivat selkeästi Klubin hyväksi.

HJK hyökkäsi pelissä monipuolisesti ja loi runsaasti hyviä hyökkäyksiä, jotka myös johtivat hyviin maalipaikkoihin. Ongelmia aiheuttivat Åland Unitedin erikoistilanteet, sillä vierasjoukkue teki molemmat maalinsa kulmapotkuista.

ONS pelasi avauskierroksella PK-35 Vantaan vieraana. Peli päättyi oululaisten 1–2-tappioon. ONS:n maalin viimeisteli rangaistuspotkusta pelin loppuhetkillä Tiia Pohjanen. PK-35 Vantaa oli pelissä selvästi niskan päällä, joten ONS lähti kotimatkalle ilman pisteitä.

Lauantain peli pelataan Heinäpään hallissa kello 13.00, sillä Castrenin kenttä ei ole vielä pelikunnossa.

ONS

Oululaisjoukkue ONS nousi täksi kaudeksi Kansalliseen Liigaan. Edelliskerran se oli pelannut pääsarjatasolla kaudella 2019. Viime kaudella ONS voitti Ykkösen ja lunasti itselleen näin suoran nousun liigakentille.

ONS:n viime kauden pelaajistoon ei ole tullut suuria muutoksia. Päävalmentajana toimii tällä kaudella Tuomas Jaakkola. Tulijapuolella pelaajista ovat muun muassa KuPS:sta siirtynyt maalivahti Iina Rautiainen sekä RoPS:sta tulleet Hulda Kuustie ja Sara Sievistö, jotka kaikki pelasivat kauden avauspelissä avauskokoonpanossa.

Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista ONS:ssa on hyökkääjä Inka Sarjanoja, joka voitti viime kaudella 20 osumallaan Ykkösen maalipörssin.

ONS:n joukkue on yksi liigan nuorimmista ja kauden avauspelissä 10 pelaajaa debytoi Kansallisessa Liigassa.

EDELLISET KOHTAAMISET

ONS ja HJK ovat kohdanneet ensimmäisen kerran pääsarjatasolla kaudella 2012. Sen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla yhteensä 17 kertaa.

17 pelistä HJK on voittanut peräti 15 ja kahdesti voitto on mennyt oululaisille. Otteluiden maaliero on HJK:n hyväksi 52–10.

Viimeisin kohtaaminen HJK:n ja ONS:n välillä on toukokuussa 2019. Silloin Klubi voitti Bolt Arenalla pelatun pelin maalein 4–0. HJK:n nykypelaajista Essi Sainio onnistui maalinteossa kyseisessä pelissä.

PÄÄVALMENTAJA JONNE KUNNAS

– Joukkueessa valitsee positiivinen ja luottavainen tunnelma. Viimeisissä Cupin otteluissa ja sarjan avauksessa olemme pystyneet pelaamaan jo hyvällä tasolla sekä kehittämään pelaamistamme ottelusta toiseen sekä otteluiden aikana. Joukkue ei varmastikaan ole tähän vielä tyytyväinen vaan palaa halusta kehittää pelaamista entisestään.

– Lauantaina Oulussa täytyy pystyä jatkamaan siitä mihin Boltilla jäätiin. Meidän on oltava hyviä pallon kanssa ja malttaa etsiä tiloja, joihin iskeä laadukkaasti. Sekä tietysti käyttää tehokkaasti ne hetket, kun on mahdollisuus hyökätä nopeasti.

– ONS puolustaa varmasti laadukkaasti tiiviinä ja on vaarallinen hyökkäämään vastaan. Pienehkö ja nihkeä halli aiheuttaa omat haasteensa, joihin joukkueemme pitää olla myös valmiina. Uskon, että onnistumme jälleen lauantaina laadukkaasti ja tätä kautta pisteet saadaan mukaan kotimatkalle.

ONS – HJK
Lauantaina 2.4.2022 kello 13.00
Kansallinen Liiga – Heinäpään palloiluhalli