Lauantaina Suomen Cupin välierä

HJK kohtaa lauantaina Bolt Arenalla Suomen Cupin välierässä Ilveksen.

Jenna Topra - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK voitti Suomen Cupin lohkovaiheessa kaikki kolme peliänsä. Puolivälieräpelissä viime sunnuntaina Klubi kaatoi PK-35 Vantaan maalein 3-2 jatko-ottelun jälkeen. Klubi nousi pelissä viime hetkillä tasoihin ja ratkaisi pelin jatko-ottelussa. Maaleista vastasivat Veera Hellman kahdesti ja rangaistuspotkusta osunut Essi Sainio.

Ilves voitti lohkovaiheessa oman kakkosjoukkueensa 5-0, TPS:n T18-joukkueen 9-0 ja kärsi Hongalle tappion lukemin 0-3. Tamperelaisjoukkue eteni jatkoon parhaiden lohkokakkosen mukana. Puolivälierässä Ilves pelasi viime lauantaina Ykkösessä pelaavaa JyPK:iä vastaan. Ilves voitti pelin lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

HJK lähtee lauantain peliin hyvä treeniviikko allaan. Myös talven aikaisemmat pelit ovat sujuneet varsin hyvin.

– Joukkue on varmasti täynnä intoa päästä näyttämään parastaan sekä lunastamaan finaalipaikka kotikentällään. Odotuksissa on, että pystymme finaalipaikan lisäksi jälleen näyttämään kotiyleisölle pelaamisemme kehittymistä, päävalmentaja Jonne Kunnas toteaa.

Ilves jäi viime kaudella Kansallisessa Liigassa alaloppusarjaan, jonka se lopulta voitti. Tällä kaudella Ilveksen päävalmentajana toimii J-P Berg. Kovin hankinta on ollut paluumuuttaja Emmaliina Tulkki, jolla on myös kokemusta Klubista kahden kauden ajan.

– Ilves tuo meille mielenkiintoisen haasteen. Joukkue on jonkin verran muuttunut sekä saanut vietyä pelaamistaan eteenpäin talven aikana. Haaste on varmasti erilainen meille kuin viime viikonloppuna. Ilves pystyy kuitenkin varmasti aiheuttamaan meille haasteita tietyissä pelin vaiheissa. Tätä varten olemme kuitenkin valmistautuneet ja uskon joukkueemme olevan jälleen valmis esittämään parastaan, Kunnas painottaa.

HJK saa peliin mahdollisesti mukaan osan pelaajista, jotka olivat sivussa puolivälieräottelusta.

– On hyvä saada taas peli, jossa on iso kilpailullinen panos. Suomen Cupin finaalipaikkaa Olympiastadionille lähdemme lauantaina hakemaan. Toivottavasti saadaan taas hyvää tukea kotiyleisöltä, Kunnas sanoo.

HJK vs Ilves
Suomen Cupin välierä
19.3.2022 klo 12.00
Bolt Arena

TV-live: HJK TV
Liput: HJK Lippukauppa

Ottelun liput ovat myynnissä HJK:n lippukaupassa. Kaikki liput ovat numeroimattomia lippuja pääkatsomoon, eli voit valita vapaasti istumapaikkasi katsomossa. Lipunmyynti on avoinna Bolt Arenalla myös matsipäivänä klo 10.00 alkaen. Ottelu sisältyy myös Klubien Klubi -korttiin.

Bolt Arenan remontissa olevat ravintolapalvelut eivät valitettavasti ole avoinna vielä lauantain Suomen Cupin ottelussa eikä ottelussa näin ollen ole ruoka- ja juomamyyntiä. Voit lukea lisää Bolt Arenan katsomojärjestelyiden muutoksista täältä.