Lauantaina upea futispäivä Bolt Arenalla

Lauantaina Bolt Arenalla vietetään Jalkapallopäivän etkoja, kun HJK kohtaa Kansallisen Liigan pelissä TPS:n kello 16.30.

HJK Naiset - HJK Helsinki. Photo: © Mira LönnqvistHJK on aloittanut kautensa Kansallisessa Liigassa erinomaisesti, sillä kahdeksan pelatun pelin jälkeen Klubi on sarjataulukon ykköspaikalla. Kotipelit ovat toistaiseksi keränneet hyvin yleisöä ja Klubin katsojakeskiarvo on toistaiseksi sarjan paras (472).

Lauantain pelissä on tavoitteena rikkoa Kansallisen Liigan yleisöennätys, joka on kaudelta 2020, kun HJK ja PK-35 kohtasivat uuden Olympiastadionin avauspelissä. Silloin peliä oli seuraamassa 1833 katsojaa.

Lauantain ottelutapahtuma toteutetaan yhteistyössä Stadi Cupin kanssa. Kaikki Stadi Cupin joukkueet ovat saaneet varata itselleen pääsyliput Bolt Arenan Itäkatsomoon (Lumme Energia katsomo). Pääkatsomo on auki normaalisti muulle yleisölle.

Stadi Cupin joukkueet kokoontuvat Saharan kentälle 15.45, josta he aloittavat marssin kohti katsomoa. Valmentajille on puolestaan ohjelmassa ns. valmentaja-lounge, jossa vieraana on A-maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta. Ottelun tauolla kentälle nähdään Freestyle Finlandin show. Ottelutapahtumassa on mukana myös HJK:n maskotti Frendi.

– Stadi Cup kokoaa Helsinkiin joukkueita ympäri Suomea. Monelle näistä pelaajista tämä on harvinainen tilaisuus päästä seuraamaan pääsarjatason ottelua ja siten nähdä omia esikuvia kentällä. Haluamme olla osaltamme vahvistamassa näiden lasten ja nuorten jalkapallounelmia, HJK:n naisten ja tyttöjen huippuvaiheen päällikkö Joonas Sarelius kertoo.


Jalkapallopäivän etkot

Suomalainen jalkapallo on ansainnut oman juhlapäivänsä, Jalkapallopäivän. Niinpä historian ensimmäistä Jalkapallopäivää vietetään Suomessa sunnuntaina kesäkuun 11. päivä. Jalkapallopäivä on päivä, jolloin on meidän kaikkien vuoro näyttää ja nauttia niitä tunteita, jota suomalainen jalkapallo meissä herättää. Jalkapallopäivänä pelataan valtava määrä futismatseja ympäri maan – Veikkausliigasta alasarjoihin. Subway Kansallisen Liigan kierroksen yhteydessä lauantaina järjestetään Jalkapallopäivän etkot.

Jalkapallopäivän tavoitteena on kertoa yhteisellä äänellä ja erilaisilla sisällöillä suomalaisen jalkapallon voimasta, jalkapalloperheen muodostamasta yhteisöllisyydestä sekä kannustaa ihmisiä paikan päälle seuramaan suomalaista jalkapalloa.

– Lauantaista on tulossa upea futispäivä Bolt Arenalla ja lähdemme rohkeasti tavoittelemaan uutta yleisöennätystä. Luvassa on aurinkoinen keli, kotimaista huippufutista Boltin hienoissa olosuhteissa sekä vielä huipennuksena käynnissä oleva Stadi Cup.

– Lauantaina on hyvä mahdollisuus antaa panoksensa HJK:lle, Jalkapallopäivälle ja suomalaiselle futikselle. Nähdään siis katsomossa, Sarelius päättää.