Lauantaina vieraaksi Pihlajamäkeen

HJK jatkaa pelejään Kansallisessa Liigassa tulevana lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä PK-35:n.

Milja Kiviranta - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

PK-35 vs HJK
La 29.4.2023 klo 14:00
Kansallinen Liiga – Pihlajamäki

Klubi on pelannut tämän kauden Kansallisessa Liigassa kaksi peliä. Avauskierroksella tuli kotitappio Hongalle 0–1, mutta viime lauantaina Klubi nappasi avauspisteet kaatamalla Åland Unitedin vieraskentällä lukemin 2–1. Peli ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, kun Ria Karjalainen laukoi Klubin voittomaalin.

Peli Åland Unitedia vastaan oli varsin tasainen ja molemmat joukkueet hakivat avauskierroksen tappioidensa jälkeen rohkeasti voittoa. Tilastojen valossa kolme pistettä matkasi oikeaan osoitteeseen, sillä HJK vei muun muassa maaliodottaman (xG) 2,13–1,35, laukaukset maalia kohti 6–3, pallonhallinnan 55–45 % ja onnistuneet syötöt 302–201.

– Saimme saarelta hienon tuloksen. Viime hetken voittomaali toi meille taas varmasti lisää itseluottamusta, päävalmentaja Arttu Heinonen sanoi.

PK-35 on pelannut tämän kauden liigassa myös kaksi peliä. Avauskierroksella PK-35 kärsi kotikentällään tappion TPS:lle maalein 0–3. Viime viikonloppuna joukkue avasi pistetilinsä 1–1-tasapelillä Ilvestä vastaan.

Talvella HJK voitti Kansallisen Cupin pelissä PK-35:n maalein 6–1.

– Olemme valmistautuneet hyvin tämän viikon peliin. Treeneissä on käyty läpi meidän hyökkäämistä ja erityisesti laadukkaampien maalipaikkojen luomista. Uskon, että olemme lauantain pelissä paljon pallossa ja haluamme olla näin mahdollisimman dynaamisia hyökkäyspelaamisen osalta, Heinonen kertoo.

– Myös erikoistilanteet ovat pelissä isossa roolissa. Niissä haluamme kehittyä koko ajan enemmän ja enemmän, Heinonen jatkaa.

PK-35 sijoittui viime kaudella Kansallisessa Liigassa viidenneksi. Joukkueen kokoonpano on pystynyt varsin samana, tosin Elisa Ikonen ja Emilia Kupsanen siirtyivät täksi kaudeksi HJK:n riveihin.

– Ihan varmasti tulee kova taistelu pisteistä, mutta meille ainoa tavoite on kolme pistettä ja laadukas 90-minuuttinen. Saamme myös sairastuvalta muutaman pelaajan takaisin, joka taas mahdollistaa pelaajien kierrättämisen, Heinonen kertoo.

HJK ja PK-35 ovat kohdanneet virallisissa peleissä yhdeksän kertaa. Klubi on voittanut peleistä kuusi, kolmesti on päädytty tasapeliin ja PK-35 on voittanut kerran. Maaliero on HJK:n hyväksi 23–7. Viime kaudella PK-35:n kotipeli päättyi lukemiin 1–1. HJK puolestaan voitti kaksi kotipeliänsä maalein 3–0 ja 4–1.