Leonie Pankratz päättää uransa

Viimeiset kaksi kautta HJK:n keskikentällä tarkkaa työtä tehnyt 32-vuotias Leonie Pankratz päättää jalkapallouransa tähän kauteen.

Leonie Pankratz - HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist

Saksalainen Leonie Pankratz on 13 vuotta kestäneellä seurajoukkueurallaan edustanut mm. saksalaista Hoffenheimia, islantilaista ÍBV Vestmannaeyjaa sekä ranskalaista Montpellieria. HJK:n riveihin hän siirtyi heinäkuussa 2021 ja on ollut siitä lähtien yksi joukkueen avainpelaajista.

Ensimmäisen HJK kauden aikana Pankratz ehti pelaamaan 11 Kansallisen Liigan ottelua ja viimeistelemään yhden maalin. Toinen, vielä viimeisen vieraspelin verran kesken oleva kausi on tuonut tähän mennessä mukanaan kuusi pelattua Suomen Cup peliä kahdella maalilla, sekä 15 pelattua liigaottelua ja kuusi maalia.

Pankratz kertoo nauttineensa ajastaan HJK:ssa:

– Pelaajat otetaan joukkueessa huomioon yksilöinä, mikä edesauttaa meitä tekemään parasta mahdollista jälkeä kentällä.

Kiitettävän uran jalkapallon parissa tehnyt Pankratz ei jää uransa päätyttyä toimettomaksi, sillä hän on tehnyt päämäärätietoisesti asioita myös kentän ulkopuolella.

Pankratz hyödynsi mahdollisuuden työskennellä Kansallisen Liigan yhteistyökumppanin Bear It:n kanssa, saaden heiltä vinkkejä mm. ansioluettelonsa rakentamiseen suomalaisia työmarkkinoita ajatellen. Helmikuusta lähtien hän on työskennellyt suomalaisessa SaaS-yrityksessä, jossa työt jatkuvat myös jalkapallouran päätyttyä.

– Olen hyvin kiitollinen matkastani ammattilaisjalkapallon parissa. Olen päässyt kokemaan naisjalkapallossa niin sen valoisat kuin pimeät puolet, elänyt sen kasvua ja kehitystä. Jalkapallo on opettanut minulle, että elämässä ei ole kyse vain menestymisestä ja mitalien voittamisesta, vaan myös kokemuksista, uusiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustumisesta sekä itsensä löytämisestä, Pankratz toteaa.

Pankratzin ura jalkapallon parissa tulee päätökseen tällä viikolla, kun HJK kohtaa kauden viimeisessä pelissään KuPS:n lauantaina 22.10. klo 18.15 Väre Areenalla.

Lämmin kiitos Leonie!