Linda Nyman HJK-paitaan

HJK on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen keskikenttäpelaaja Linda Nymanin kanssa.

Linda Nyman - HJK Helsinki

Kokkolalaislähtöinen Linda Nyman (s.1994) on pelannut Suomessa liigatasolla 129 ottelua FC Hongan ja Gamlakarleby BK:n riveissä (2013–2018). Kovatasoista ulkomaankokemusta Nyman on kerryttänyt Ruotsin Damallsvenskanissa Kungsbackassa, Italian Serie A:n Internazionalessa, La Ligassa Logronossa sekä viimeksi Tanskan pääsarjassa AGF:ssä. Ulkomaiden pääsarjoissa pelejä Nymanille on kertynyt 47.

Keskikentällä parhaiten viihtyvä Nyman on pelannut Suomen A-maajoukkueessa kahdeksan ottelua, joista viimeisimmän keväällä 2020. Ensimmäisen A-maaottelunsa hän pelasi maaliskuussa 2018 Sveitsiä vastaan.

Yli kolmen vuoden tauon jälkeen kotimaan pääsarjaan palaava Nyman liittyy HJK:n joukkueeseen selkein tavoittein.

– Haastavan viime vuoden jälkeen tuntui siltä, että tarvitsen ympäristön, missä voin taas löytää itseni pelaajana ja palata takaisin nauttimaan jalkapallosta. HJK oli heti päällimmäisenä mielessäni ja lopulta myös kiinnostusta oli molemmin puolin. Koen että Klubi tarjoaa minulle tällä hetkellä parhaat mahdollisuudet pelaamiseen ammattimaisessa ympäristössä, Nyman selventää ja jatkaa:

– Henkilökohtaisesti tavoitteeni on päästä takaisin omaan huippukuntoon, nauttia pelaamisesta ja sitä kautta auttaa joukkuetta pääsemään kauden tavoitteisiin.

HJK:n pelaajistosta Katarina Naumanen on valitettavasti sivussa loppukauden polvivamman takia. Nyman tuo joukkueeseen Naumasen loukkaantumisen myötä tarvittavaa lisäleveyttä.

– Linda on kokenut ja monikäyttöinen pelaaja, josta saamme hyvän lisän joukkueeseen ja vahvistettua pelaajarinkiä, päävalmentaja Jonne Kunnas kiteyttää.

Tervetuloa Klubiin Linda!