Linda Ruutu päättää pelaajauransa

Klubin pitkäaikainen keskikenttäpelaaja ja joukkueen kapteeni Linda Ruutu päättää pelaajauransa.  

Nyt 31-vuotias Linda Ruutu pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjassa vuonna 2005, edustaessaan FC Espoota. Otteluita on tämän jälkeen kertynyt yli 200.  

Ruutu edusti Klubia kausina 2006–2009, 2012 sekä 2016–2021. Pääsarjatasolla hän on edustanut Suomessa HJK:n ja FC Espoon lisäksi myös PK-35 Vantaata. Ulkomailla Ruutu on pelannut Yhdysvalloissa Connecticutin yliopistojoukkueessa sekä norjalaisessa IK Grand Bodössä.  

Uransa aikana Ruutu on voittanut kolme Suomen mestaruutta sekä Suomen Cupin neljästi. Lisäksi hän on edustanut Suomea maajoukkueessa.  

– Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus kaikista mahtavista kokemuksista, ja siitä kuinka upeisiin ihmisiin olen saanut matkan varrella tutustua. Miettiessäni uraani, kirkkaimpana mielessä ei ole voitetut mestaruudet tai muu menestys, vaan monet merkitykselliset ihmissuhteet, jotka ovat rakentuneet vuosien varrella ja tulevat jäämään loppuelämäksi, Ruutu kertaa uraansa.  

Viimeiset kolme kautta Klubissa kapteeninnauhaa kantanut Ruutu on ollut kokemuksellaan joukkueen kantavia voimia.  

– On ollut hienoa päästä olemaan pieni hetki mukana Rudin upealla uralla. Ihmisenä, pelaajana ja kapteenina upea esimerkki kaikille nuoremmille pelaajille sekä joukkuekavereilleen. Ihminen, joka edistää kaikessa toiminnassaan omia sekä joukkueen arvoja. Tuo vahvasti ja rakentavasti oman panoksensa jokaiseen tilanteeseen. Kentällä Rudin pelinymmärrys hakee vertaistaan ja toivottavasti hän pysyykin mukana jalkapallon parissa vielä pitkään, HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas summaa kapteenin uraa.  

Uraansa Ruutu muistelee kiittäen.  

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana matkan varrella. Joukkuekaverit ovat hienointa, mitä jalkapalloilijan arkeen kuuluu, joten en voi tarpeeksi heitä kiittää. Valmennusta ja muuta taustatiimiä haluan kiittää heidän valtavista panostuksistaan pelaajien kehittymisessä. Kannattajille iso kiitos joukkueen tukemisesta vaikeinakin hetkinä. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin perheelleni, jonka kannustus ja tuki on ollut sanoin kuvaamattoman arvokasta koko urani ajan, Ruutu kiittää.  

Kiitos Rudi vuosistasi Klubissa ja tsemppiä tulevaan!